Facebook hisseleri Cuma günü 38 dolardan borsaya açılıyor!

Facebook hisseleri Cuma günü 38 dolardan borsaya açılıyor!

Facebook'un yaptığı açıklama ile beklenen halk arz için merak edilen noktalar aydınlığa kavuştu. Şirket yaptığı açıklama ile 18 Mayıs Cuma günü NASDAQ'ta 421.233.615 hissesinin, hisse başına 38 dolardan işleme açılacağını duyurdu. Daha önce çeşitli kereler paylaştığımız ve duyurulduğu gibi şirket borsada FB simgesini kullanacak.

Halka açılacak hisselerin açılış değerinin resmen duyurulması ile merak edilen bir diğer soru daha cevap buldu. Facebook son dönemlerin en yüksek halka arz değerini yakalayarak 104 milyar dolardan borsaya açılmış olacak.

Bu sayede bir süredir gündemde yer bulan Facebook'un 100 milyar dolara halka açılacağına yönelik tahminler de tutmuş oldu. Hatta Facebook beklenenin üzerinde bir rakamla NASDAQ'da başlangıç yapacak diyebiliriz.

Yapılan açıklamalarla birlikte aydınlanan bir diğer nokta da Facebook'un ve hissedarlarının halka arz ile elde edeceği gelir. Şirket yarın gerçekleşecek halka arz ile 18 milyar dolardan fazla gelir elde etmeyi hedefliyor.

Haber henüz çok taze ve sadece Facebook'tan yapılan açıklama üzerine sizlerle paylaşıyoruz. Yeni bilgiler gelir ya da paylaşılanlardan yeni çıkarımlarımız olursa haberimizi güncelliyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.