Hesapla Bakalım: Pozitif pazarlama modelinde çoklu hesaplama aracı - Webrazzi Startup'12 Lansman

Webrazzi Startup'12 Konferansı'nda ilk kez tanıtılan girişimlerin arasında Hesapla Bakalım da bulunuyordu.

Webrazzi Startup'12 Konferansı'nda ilk kez tanıtılan girişimlerin arasında Hesapla Bakalım da bulunuyordu. Hesapla Bakalım'ın sunumu için herkesin yakından tanıdığı Promoqube kurucularından Özgür Alaz sahnedeydi. Alaz, sözlerine klasik reklam modellerinin günümüzde hükmü kalmadığını ifade ederek başladı.

Facebook'ta reklam mesajlarının yüzde 16'sının kullanıcılara ulaştığını ve ulaşan bu mesajların etkileşim oranının yüzde birin altında olduğunu söyleyen Alaz, Twitter mesajlarının 2.8 saat, Facebook mesajlarınınsa ömrünün 3.2 saat olduğunu ifade ediyor. Özgür Alaz, reklam sektöründe bir bolluk yaşandığını, ama etkileşim sürelerinin düştüğünü ifade ediyor.

Reklamın artık reklama benzemediğini değiştiğini belirten Alaz, gelecekte 'Utility Marketing' modelinin etkileşim oranını arttırmada önemli bir rol oynayacağını ifade ediyor. Alaz sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Utility Marketing, markaların insanlara faydalı olacak araçları geliştirerek iletişim yapması sağlıyor. Hesapla Bakalım'da bu modelde bulunan bir girişim."

Hesapla Bakalım! adından da anlaşılabileceği gibi kullanıcılara hesaplama araçları sunuyor. Kullanıcılar, Hesapla Bakalım! üzerinden banka kredisi, YGS puanı, kalori miktarı, emeklilik yaşı gibi birçok farklı kategoride hesaplama yapabiliyor. Hesapla Bakalım'da kullanıcılara seçtikleri kategoride sorular soruluyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan bu soruların cevaplarını baz alan platform, hesaplama işlemini gerçekleştiriyor.

Girişimin iş modeline değinen Alaz, ilk olarak yayıncılarla nasıl çalışabileceklerini anlatıyor. Hesapla Bakalım'ın daha fazla ziyaretçi ve yeni gelir imkanı sunabileceğini söyleyen Alaz, ziyaretçilere faydalı araçlar sunduklarını ifade ediyor. Markalara daha fazla hedef kitle getireceğini iddia eden Alaz, ölçümleme ve fayda sağlayan pazarlama yaratacağını söylüyor.

 

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.