Kullan-bırak araç hizmeti DriveYoyo kırılma noktasını geçti - Webrazzi Startup'12

Webrazzi Startup12'da sahneye çıkan 5. girişim DriveYoyo.com oldu. Aslında kullan-bırak otomobil pazarına giriş yapan Drive Yoyo'dan Ocak ayında sizlere bahsetmiştik.

Webrazzi Startup12'da sahneye çıkan 5. girişim DriveYoyo.com oldu. Aslında kullan-bırak otomobil pazarına giriş yapan Drive Yoyo'dan Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün ise Drive Yoyo kurucularından Berkman Çavuşoğlu sahne aldı ve DriveYoyo'yu hem kendi ağzından anlattı ve gelinen son noktayı izleyicilerle paylaştı.

Berkman Çavuşoğlu, sunumunun başında otomobillere ihtiyaç duyduğumuza ama otomobil sahibi olmanın çeşitli sebeplerle (statü sahibi olma vs.) pek de mantıklı olmadığına değindi. Kullanılmayan araçların maddi kaynakların israf edilmesi anlamına geldiğini söyleyen Berkman Çavuşoğlu, Drive Yoyo ile kullanıcılarının otomobil ihtiyacını karşılarken bu israfın da önüne geçmek istediklerini söyledi.

Berkman Çavuşoğlu'nın verdiği bilgilere göre DriveYoyo, operasyonel giderlerin gelirleri yakaladığı bir noktaya gelmiş. Can Turanlı ve Yavuz Barkın'ın da kurucu ortaklar arasında olduğu girişim, otomobil alma noktalarının sayısı 8'e, otomobil sayısı 20'ye ve para ödeyen üye sayısı ise 338'e yükselmiş.

DriveYoyo kullanıcıları şimdiye kadar 3,300 saat yol katetmiş. Yani aradan geçen 2 aylık aktif dönemde Drive Yoyo araçları günde 60 saate yakın trafiğe karışmış.

Araç içi yardım, güvenlik ve takip sistemi ve Yoyo Kart ile kullanıcılarına sistemli bir araç kullanımı sunan Drive Yoyo önümüzdeki dönemde konum sayısını ve bilinirliğini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Webrazzi Startup'12 Sponsorları

Elmas Sponsor

Microsoft Türkiye

Platin Sponsor

iLab Ventures

Altın Sponsor

Çalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBM

Dijital Medya Sponsoru

Sosyal Medya Sponsoru

İletişim Sponsoru

Destekleyenler

Endeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.