Galata Business Angels, dokuzuncu melek yatırımını tamamlıyor - Webrazzi Startup'12

Webrazzi Startup'12 Konferasına girişim ekosisteminin yatırım tarafında yer alan Galata Business Angels ile devam ediyoruz.
Galata Business Angels, dokuzuncu melek yatırımını tamamlıyor - Webrazzi Startup'12

Galata Business Angels Genel Sekteri Ayşe İnal sahneye çıkarak, 'Daha iyi tanıyalım: Melek Yatırım' başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına melek yatırım kavramını açıklayarak başlayan Ayşe İnal, profesyonel iş geçmişi olan, belli bir tecrübeye ve birikime sahip olan başlangıç seviyesindeki girişimlere yatırım yapan şirketler veya bireylere melek yatırımcı denildiğini söylüyor. Melek yatırımcı kavramının ilk olarak 1900'lü yıllarda ortaya atıldığını söyleyen İnal, tiyatro yapan insanlara yakın olmak isteyen  zenginlerin bir fon oluşturduğunu ve sevdikleri tiyatrocuları destekleyerek bu yolla onlarla arkadaş olabildiklerini anlattı.

Galata Business Angels'ın sektörde melek yatırımcıların bir araya getirip, iş tecrübelerini ve bilgilerini toplamak. Derneğin amacından bahseden İnal Kendi işleri kurmuş girişimcilere finansman sağlamak ve ekosistemlerini kuvvetlendirmek olduğunun altını çizdi.Galata Business Angels'tan bahsetmemiz gerekirse, Pozitron, Gittigidiyor, Mynet, ve Groupon şirketlerinin kurucu ve yöneticilerinin olduğu bir kadroya sahip. Derneğn melek yatırımcı kadrosuna baktığımızdaysa Nevzat Aydın, Emre Kurttepli ve Sina Afra gibi bilinen isimleri görüyoruz. İnal bu noktada teorik bilgilerle değil pratik bilgilerle girişimcilere destek olduklarının altını çiziyor.

Galata Business Angel'a gelen projeleri nasıl değerlendirdiklerini anlatan İnal, 'ölüm vadisi' diye tabir edilen başlangıç seviyesindeki girişimlere destek olduklarını ifade ediyor. İnal sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Bize bir proje geldiğinde ilk baktığımız nokta girişimin takımı. Çünkü olumlu durumların yanı sıra olumsuz gidişhatla nasıl başa çıktıkları bizim önemli. Daha sonra projenin kapsamına bakıyoruz. Grişimin iş modeli olmazsa olmazlarımızın arasında yer alıyor.

İş modeli olmayan projelere yatırım yapmayı tercih etmiyoruz. Projelerde finansal projeksiyonu da bizim önem arz eden noktalar arasında yer alıyor. Son olarak rekabet ortamına bakıyoruz. Önümüze gelen bir girişimin rakiplerini tanıması gerekiyor."Ayşe İnal'ın sunumuna Galata Business Angels'ın yatırımınlardan bahsederek devam etti. İnal, şu anda 6 girişime yatırımda bulunduklarını, Haziran ayında bu rakamın 9'a ulaşacağını söyledi. Butigo, Boatbopoking, Mapps, Aktivito, Vaarmi, Democratus bu girişimler arasında yer alıyor.İnal son  olarak dünyada ve Türkiye'de melek yatırım sektörüne dair rakamlar verdi. İnal, ABD'de 2011 yılında 22.5 milyar dolarlık melek yatırım hacmi döndüğünü ifade etti.

Toplamdaki melek yatırımcının 2010 yılında 260 binden 2011 yılında 360 bine yükseldiğini söyleyen İnal, yüzde 33.8 oranla en fazla internet sektörüne yatırım yapıldığını söyledi. İnal sözlerine şu şekilde devam etti: "Melek yatırımcılar en fazla yüzde 67 erken aşama ve yeni kurulan şirketlere yatırım yapıyor. Türkiye'de de melek yatırım gelişiyor. Ancak elimizde bununla ilgili bir veri yok. Ankara ve İstanbul melek yatırım şirketleri ve dernekleri bulunuyor. İzmir ve Adana'da da kurulduğunu duyduk. Bu arada yeni bir yasa tasarısı geldiğini de paylaşmak istiyorum."

 

Webrazzi Startup'12 SponsorlarıElmas SponsorMicrosoft TürkiyePlatin SponsoriLab VenturesAltın SponsorÇalışkan Kızılyel Hummingbird Ventures IBMDijital Medya SponsoruSosyal Medya Sponsoruİletişim SponsoruDestekleyenlerEndeavor Türkiye Etohum Keyground

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.