Yahoo! CEO'sunun CV yalanı istifa getirdi

Yahoo! CEO'sunun CV yalanı istifa getirdi

Yahoo'da sular durulmuyor. Hem finansal olarak hem de pazar payı olarak kayıplar yaşayan Yahoo'yu şimdi de PayPal'dan 20 milyon dolara transfer ettiği Scott Thompson üzdü. CV'sine iki üniversiteden mezun olduğunu yazan Thompson, bunların yalan olduğu iddialarına direnemedi ve bilgisayar bilimleri okumadığını kabul etti.

Thompson bu gelişmeler sonucunda dün şirketten istifa etmek zorunda kaldı. Yahoo yöneticileri acil bir toplantı düzenleyerek, şirketin CEO'luk görevini geçici olarak Ross Levinsohn'a devretti. Levinsohn şirkette Küresel Medya Yöneticiliği görevini yürütüyordu. Şirketin yönetim kurulu koltuklarından birine de Fred Amoroso'nun atandığı ekleyelim.

Thompson'ın Yahoo'daki karnesinden bahsetmek gerekirse, altında çalışanlar tarafından çok sevildiğini söyleyemeyiz. Çünkü 'yalancı' CEO, geçen ay yaklaşık 2 bin kişiyi işten çıkarma planlarını açıklamıştı. Thompson bu planıyla, şirketteki istihdamı yüzde 14 azaltarak, yılda 375 milyon dolar tasarruf yapmayı hedefliyordu.

Bir söylentiye göre Thompson kanser olduğundan dolayı görevinden ayrıldığı yönünde.

Thompson operasyonuyla şirkette ilginç bir gelişme yaşandı. Yahoo'da yüzde 5.8 hissesi olan Daniel Loeb, yönetim kuruluna girmeyi başardı. Loeb'ün, Scott Thompson'ın yalanın ortaya çıkmasında payı bulunduğunu da söylemek istiyoruz.

CEO depremi tabi ki şirketi borsada değer kaybına uğrattı. Scott Thompson'ın yalanının Cuma günü ortaya çıkmasının ardından, Yahoo hisseleri yüzde 10 değer kaybetti. ABD Nasdaq borsasında 18.5 milyar dolar değeri olan Yahoo'nun toplamda yaklaşık 100 milyon dolar değer kaybı yaşadığını söyleyebiliriz. Yalanın ortaya çıkmasından hemen sonra şirket, CEO'nun arkasında durarak, CV'de 'hata' olduğu açıklamasını yapmıştı. Her ne kadar önlem alınsa da sonuçta şirket değer kaybından kaçamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.