Sosyal medyada anne devrimi [Video + İnfografik]

Sosyal medyada anne devrimi [Video + İnfografik]

Bu sene Anneler Günü etkisi internet ve sosyal medyada fazlası ile hissedildi. Yapılan pek çok araştırma, ebeveynlerin (özellikle annelerin) çocuklarını sosyal ağlardan da takip etme isteklerini açıkça gösteriyordu.

Sosyal ağların yükselişi ile birilikte, yaş ortalaması da yükseldi ve artık önceki jenerasyonlar da Facebook ve Twitter'da yerini almaya başladı. Bunun bir sonucu olarak, bu yıl Anneler Günü için yapılan reklam filmleri de oldukça ses getirdi. Sizin için seçtiğimiz reklam filmlerini ve anne bloggerların yükselişini gözler önüne seren infografiği yazının devamında görebilirsiniz.

Profilo - Yavrum Seni Like Ettim

Belki de en çok ses getiren video, Profilo'nun Anneler Günü için hazırladığı "Yavrum Seni Like Ettim" videosuydu. Geçtiğimiz günlerde video Twitter'da TT de oldu ve şu anda 700.000'e yakın izlenme sayısında ulaşmış durumda.

Arçelik - Sosyal Medyada Anne Devrimi

Aslında tam da bu yazıya konu edilebilecek video, annelerin sosyal medyadaki varlıkları ile ilgili hazırlanmış ve oldukça eğlenceli.

Zaman zaman çıkan araştırmalar, kadınların bloglarda ve sosyal medyada erkeklere nazaran daha aktif olduklarına ve daha çok varlık gösterdiklerine dair sonuçlar veriyordu. Peki ya anneler?

Blogger'ların sayısı arttıkça, anne blogger'ların sayısı da hali ile arttı. Ev yaşamına, ev ekonomisi, yemek tarifleri ve çocuk bakımı derken pek çok annenin blog yazılarını okuduk internette. Hemen aşağıda görebileceğiniz infografikte, her ne kadar sadece ABD'ye ait olsa da, modern annelerin bloglarının ve yaratılan etkinin yükselişini inceleyebilirsiniz.

Haberimiz vesilesi ile tüm annelerin, Anneler Günü'nü kutlarız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.