Foxconn Apple iTV üretimi için hazırlıklara başladı

Foxconn Apple iTV üretimi için hazırlıklara başladı

Apple'ın akıllı televizyon pazarına gireceği son aylarda sıkça konuşulan konulardan. Ancak resmi ağızlardan bu yönde bir açıklama gelmedi bugüne kadar. Ancak söylentiyi doğrular nitelikte sayılabilecek ifadeler bugün Apple ürünlerinin montajını gerçekleştiren Foxconn'un CEO'su Terry Gou'nun ağzıdan kaçtı.

China Daily gazetesiyle röportaj yapan Gou, Apple iTV üretimi için hazırlıklara başladığını söyleyiverdi. Bilindiği üzere Apple televizyon üretimi için gerekli olan panelleri Toshiba'dan almak üzere anlaşma yapmıştı. Terry Gou'nun yaptığı açıklamada Apple iTV'lerde Toshiba panellerinin kullanılacağı yönünde ifadeler de bulunuyor.

iTV'nin görünümü nasıl olacak diye merak ediliyor. Ancak söylentilere bakılırsa serinin lokomotig modeli 24 inçlik en büyük iMac'ten biraz daha büyük boyutlarda olacak. iTV'de ayrıca Apple'ın sesli asistanı olan Siri özelliğinin bulunacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İşin gerçeği, Apple'ın nitelikli televizyon üretebilmesi için elinde her türlü imkan ve malzeme bulunuyor. Görünen o ki şirket televizyon üretimi için doğru zamanı beklemiş durumda. Öte yandan planlar hemen bile yürürlüğe konsa, yani Foxconn üretim için hazırlıklara yarın bile başlasa, iTV'nin son kullanıcıya ulaşması bu yıl sonunda yetişmeyecek.

Tüm Apple yenilikleri gibi iTV'nin de, en azından başlarda, heyecanla karşılanacağı kesin. Ancak ürünün Apple TV ile aynı kaderi paylaşmaması için içerik anlamında kapsamlı yenilikler, zenginlik ve uluslararası servis sunması gerekiyor. Bilindiği üzere Apple TV'de bulunan içerikler Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede görüntülenemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.