Ideasoft azınlık hissesini önemli ortaklara açtı [Son Dakika]

Ideasoft azınlık hissesini önemli ortaklara açtı [Son Dakika]

Türkiye e-ticaret sektöründe yeni bir yatırım gerçekleşti ama bu kez işin yazılım tarafında. Sunduğu e-ticaret altyapı yazılımlarıyla özellikle küçük orta ölçekli şirketleri e-ticaretle tanıştıran IdeaSoft azınlık hissesinin satışını gerçekleştirdi.

Aldığı yatırımla uluslararası açılım yapmayı planlayan Ideasoft'tan kısaca bahsedecek olursak, 2005 yılında Seyhun Özkara, Fatih Çalışkan ve Kerem Kaya tarafından kurulmuştu.  Türkiye pazarında bugüne kadar 4000'in üzerinde işletmeye e-ticaretin kapılarını açtı. Sunduğu yazılım çözümleri küçük ve büyük bir çok firma tarafından kullanıldı.

Ideasoft, yatırım tarafında ise ilk ortaklığını ÇİT Yatırım A.Ş. ve Projectz ile gerçekleştirdi. Bir süredir işbirliği içinde olan taraflar arasındaki anlaşma sonrası Ideasoft'un azınlık hissesi el değiştirdi.

Yatırım tutarı hakkında bir bilgi alamadık ama Seyhun Özkara, Türkiye'de her ay 300'ün üzerinde yeni, irili ufaklı e-ticaret sitesinin kurulduğunu, bunun yanı sıra lojistik, ödeme sistemleri, tedarik ağı sayısının da 2012-2013 yıllarında hızla artıp gelişeceğini ve piyasaya bir çok yeni oyuncunun da gireceğini paylaştı.

IdeaSoft'a kim ortak oldu?

Hatırlatmak gerekirse ÇİT yatırım şirketinin başında Microsoft Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Emre Berkin bulunuyor. ÇİT, Berkin'in yanısıra Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Pegasus Havayolları CEO'su Ali Sabancı, Yomi Kastro ve Türkiye’nin tanınmış işadamlarını da bünyesinde bulunduruyor.

Emre Berkin, yapılan ortaklıkla ilgili olarak Ideasoft'un pazardaki önde gelen yerinin yanında "eticaret.com" alan adına sahip olunmasına da dikkat çekiyor ve uluslarası pazara açılacaklarından bahsediyor.

Tahir ve Tolga Zaimoğlu'nun başında bulduğu Projectz ise yatırım arayışlarının yanında küçük bir alan adı portfolyosunu da elinde bulunduruyor.

Umarım kendi pazarında aktif ve yenilikçi bir oyuncu olan Ideasoft bu yatırımla daha büyük adımlar atar ve e-ticaretin yazılım sektörümüz de yeni yatırımlarla güçlenerek dünya pazarına açılır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.