Dijitale odaklanan Atlantic Media'dan tabletler için yeni ekonomi dergisi

Dijitale odaklanan Atlantic Media'dan tabletler için yeni ekonomi dergisi

Dijital medyayı ilk sıraya alarak başarılı bir çıkış yakalayan Atlantic Media, bu kez mobile odaklı yeni bir yayına imza atmaya hazırlanıyor.

Tablet ve mobil cihazları hedefleyen yeni yayın Quartz, The Economist, Bloomberg Businessweek ve The Financial Times gibi önemli yayınlara rakip olacağı ifade ediliyor. Ancak önemli bir farkla. Quartz ücretsiz olacak.

Küresel ekonomik ve iş haberlerini analiz edeceği ofisine taşınmaya başlayan QZ, temelde tablet kullanımının artışına cevap vermek istiyor.  Quartz'ın mobil uygulama dışında sürekli güncellenecek bir web sitesi de açıp açmayacağı henüz bilinmiyor. Kesin olan şey ise Quartz'ın tablet ve akıllı telefon kullanıcılarına iyi bir deneyim sunacak olması.

Quartz bu yıl sonunda dijital medyaya yeni bir renk katacak. Bunun için kurulan ekip de gayet tecrübeli görünüyor. Şu andaki küçük ekibin Wall Street Journal, Gawker Media ve  The New York Times gibi önemli yayınlarda önemli tecrübeleri bulunuyor. Bunun yanında açılışa kadar 25 kişinin daha işe alınması planlanıyor.

Quartz'ın yayın yönetmeni Kevin J. Delaney'nin iddiası küresel iş haberlerini yine küresel liderlerin masasına, daha doğrusu mobil cihazına getirmek. Ancak Quartz'ın ücretsiz bir yayın olması, daha önce Atlantic Medya'ya ümit veren dijital dünyanın kötü bir sürpriz yapmasına da neden olabilir. Bugün gazete ve diğer orijinal içerikli online yayınların reklama dayalı modellerden abonelik modeline geçmesi şart gibi görünüyor. Özellikle Apple'ın sunduğu fırsatların yardımıyla başarılı olan örnekleri biliyoruz. Ayrıca reklama dayalı dijital yayınların bazılarında içeriğin arka planda kaldığı açık bir gerçek.

TheAtlantic.comTheAtlanticWire.com ve TheAtlanticCities.com gibi yayınlarıyla yoluna devam eden Atlantic Media'nın dijital medya tarihine nasıl bir etki bırakacağını görmek bir kaç yılımızı alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.