Discovery, video sitesi Revision3'yi 30 milyon dolara satın alıyor

Discovery, video sitesi Revision3'yi 30 milyon dolara satın alıyor

Konvansiyonel mecralarda bulunan içerikler dijital platformlara adım adım taşınıyor. Anaakım medya şirketleri, yeni kurulan dijital medya girişimlerini satın alarak geçiş sürecine uyum sağlamaya çalıştığını görmek için birçok örnek mevcut. Bu örneklere bir yenisi daha ekleniyor.

Discovery Channel'ın da içinde bulunduğu Discovery Communications, internet televizyonu olarak isim yapan Revision3'yi satın alıyor. All Things Digital satın almanın değerini 30 milyon dolar olarak duyuruyor.

Revision3'nin değerini anlayabilmek için biraz rakamlardan bahsetmekte fayda var. Öncelikle Revision3'nin 6 yıllık ömrü içnde aldığı yatırım tutarı 10 milyon dolar olmuş. Sitenin izleyici takipçisine baktığımızda aylık 100 milyonluk video görüntülenme rakamını görüyoruz. İzleyicilerinin ilgi alanlarına özel videolar üreten şirketin çalışan sayısı ise 50 kişiyi buluyor.

Revision3, bir internet televizyonu olarak kullanıcılarına çeşitli fırsatlar sunarak katma değer yaratıyor. Kendine ait bir giyim mağazası da bulunduruyor ve daha çok teknoloji ve sinema konulu kanallarıyla biliniyor. Aşağıda örnek bir Revision3 videosunu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=YfQSjp16L4E?version=3&hl=en_US&rel=0

YouTube kanalı da bulunan Revision3'nin CEO'su Jim Louderback, satın alma sonrası dijital medyanın konvansiyonel medya kanallarını öldürmeyceğini, aksine uyumlu bir eş olacağını ifade etti. Discovery Communications tarafından ise Revision3'ün içeriklerini değiştirmeyecekleri yönünde bir açıklama yapıldı. Bu da webde üretilen TV yayınlarına alternatif içeriklerin kendi değerini koruduğu anlamına geliyor.

Türkiye'de video platformlarının durumuna bakacak olduğumuzda Nokta'nın İzlesene ve AlkışlarlaYaşıyorum'u satın alması akla geliyor. Diğer yandan UzmanTV'nin Endevour girişimleri arasına seçilmesi de önemli bir gelişme. Özel yayın platformları ise ilk adımlarını atıyor ve gelecek için yatırım potansiyeli taşıyan girişimleri olarak göz kırpıyor.

Konvansiyonel medya kanallarının, dijital çağa satın alarak devam etmesinin altında kemikleşmiş alışkanların yattığını da ifade edebiliriz. Çünkü bu medya şirketlerinin kendi içinden bir dijital medya kanalı çıkartamadığını hem basılı hem de görsel medya satın almalarında görülebiliyor. Ancak dijital şirketlerin içeriklerine müdehale edilerek konvansiyonel medyaya benzetilmesi satın almalarda kritik önem taşıyor. Bu anlamda Discovery Communications'ın aldığı Revision3 içeriklerine müdahale kararını önemli bir adım olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.