Apple tam olarak ne kadar büyük? [İnfografik]

Apple tam olarak ne kadar büyük? [İnfografik]

Teknoloji dünyasının en heyecan verici firmalarından biri şüphesiz ki Apple. Son derece iyi satış rakamlarına ulaşan ürünlere sahip olmanın ötesinde girdiği pek çok alanı kendi kuralları ile adeta yeniden tanımlayan Apple aynı zamanda telaffuzu bile zor miktarda nakde de sahip.

Sadece bir yıl öncesinde piyasaya sürdüğü ürünlerin yeni modellerini duyurduğu yıllık etkinlikleri teknoloji dünyası tarafından büyük bir merakla beklenen, bu yeni modeller ile bir önceki yılın satış rekorlarını kıran Apple’ın gerçekten ne kadar büyük olduğunu Best Computer Science Degrees’ın hazırladığı infografikteki rakamlar oldukça çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Apple, 2011 yılında 160 farklı ülkede toplam 128 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu satış başarısı borsaya da yansıdı ve Apple şu anda halka arz olmuş en değerli ABD şirketi konumunda ve değeri 508 milyar dolar. İnfografikteki bilgiler ışığında karşılaştırma için Microsoft’un değerinin 268 milyar dolar, IBM’in 232 milyar dolar, Google’ın 196 milyar dolar, Coca Cola’nın 157 milyar dolar ve Intel’in 135 milyar dolar değerinde olduğunu  belirtmekte fayda var.

Apple’ın ürünlerin başarısı satış rakamlarından da çok net bir şekilde anlaşılabiliyor. Örneğin yeni iPad piyasaya çıktıktan sonraki 72 saat içerisinde tam 3 milyon adet satmayı başardı. Yani ilk 3 günde; dakikada 694, saniyede ise 11 adet satıldı. 2012 sonuna kadar satılan iPad sayısının ise 56,4 milyon adede ulaşması bekleniyor.

İnfografikteki ilginç bir karşılaştırma da Apple’ın iOS cihazları ile araba satışları arasında. Apple’ın 2008 yılında iOS işletim sistemini piyasaya çıkardığı günden bu yana bu işletim sistemine sahip sattığı tüm cihazların sayısı, neredeyse 2008 yılından bu yana dünya çapında satılan otomobil sayısı ile aynı. Apple o günden bu zamana kadar 200 milyon civarında iOS cihaz satmayı başardı. 2008 yılında dünya çapındaki otomobil satışı ise 213 milyon civarında.

iPad ince ve hafif olması ile tanınıyor. Ama sadece 2011 yılında satılan tüm iPad’lerin toplam ağırlığı Paris’teki ünlü Eyfel Kulesi ile neredeyse aynı. Taklaşık 300 metre yüksekliğinde Eyfel Kulesinin yaklaşık ağırlığı 10 bin ton civarında…

Son not olarak ise Apple’ın tüm gelirlerinin yüzde 40’ını tek başına elde ettiği ürün ise iPhone…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.