Flickr'a Pinterest butonu eklendi

Pinterest büyümesini sürdürmekle beraber ve hitap ettiği kitleyi de büyütme adına çalışmalarını güçlendiriyor.

Bir sosyal ağ için en önemli özelliklerden birisi tabi ki web ortamında entegrasyon. İşin sırrı biraz da güçlü web siteleri ile özelliklerinin bağıntılı olarak çalışabilmesinden geçiyor. Bu yüzden paylaşım butonları çok önemli, sosyal web'deki "Like", "Share" ya da "Tweet" butonları sosyal ağlar için bu açıdan çok önemli. Şimdi de sıra Pinterest'te!

Son zamanlarda Pinterest'in kendini kabul ettirip ettirmediği sürekli tartışılıyor. Kimisi Pinterest'e gereken önemin verilmediğini, Facebook, Google gibi dev oyuncuların Pinterest'i satın almadığına pişman olacağına ilişkin yorumlar yaparken, bir kısım da -ben dahil- Pinterest'in gereğinden fazla abartıldığını düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle sosyal ağlarda görsellerin yükselişi ile ilgili bir infografik paylaşmıştık. Pinterest de aslında bu ekolün en önemli temsilcisi, görsel ağırlıklı verilerin paylaşıldığı, infografiklerin dikkat çektiği bir yapı. Bu yüzden Flickr ile olan işbirliği, Pinterest için çok büyük bir adım.

Dünyaca ünlü pek çok fotoğrafçı ve sanatçı da Flickr'ı aktif olarak kullanıyor, buradaki işlerin Pinterest üzerinden paylaşılması, elbette de Flickr için de güzel bir adım. Flickr ile Pinterest'in "win-win" üzerine yaptığı bu ortaklık sayesinde, görsellerin öneminin arttığının en büyük kanıtı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.