Zuckerberg’in Viddy’ye katılması gözleri video uygulamalarına çevirdi

Zuckerberg’in Viddy’ye katılması gözleri video uygulamalarına çevirdi

Facebook’un Instagram’ı 1 milyar dolara satın alması sektörde dengeleri bozmanın ötesinde, genel ruh halini de epeyce etkiledi. Şu sıralarda herkes 1 milyar dolar edecek yeni girişimin hangisi olabileceğini düşünüyor, bir anlamda yeni altın madeninin yerini bulmaya çalışıyor.

Acaba piyango bu kez bir Instagram rakibine mi vuracak? Yoksa online fotoğraf paylaşımı değil de, bu kez benzer başka bir mobil uygulama mı herkesi şaşırtacak?

Bir daha bu çapta sansasyonel bir olay ne zaman olur o bile belli değil ama şu an için “bahislerde” online video biraz daha önde görünüyor. Üstelik Mark Zuckerberg’in de “Instagram’ın videolusu” Viddy’ye katılması ve ilk paylaşımının 11 saat içerisinde 1300 kez beğenilip, 170 yorum alması bu oranların iyice artmasına neden oldu.

Viddy’yi sizlere daha önce tanıtmıştık. Kullanıcıların kısa videolar çekmeleri, düzenlemeleri ve paylaşmalarını sağlayan bir platform olan Viddy şu anda en popüler iOS uygulamalarından biri. Nisan 2011’de kurulan ve birkaç hafta öncesine kadar 5 milyon olan kullanıcı sayısının şu sıralarda 15 milyon civarına kadar ulaşmış olmasında “Instagram etkisinin” payı büyük.

Ama bu hızlı artışın tek nedeni bu değil. Kısa aralıklarla gerçekleşen 2 yatırım turunda yer alan ünlü isimlerin de büyümede etkisi büyük. Örneğin Twitter kurucularından Biz Stone, şarkıcı Jay-Z, futbolcu Gerard Pique ve pop yıldızı Shakira’nın isimlerinin, Viddy’ye kısa sürede milyonlarca yeni kullanıcı katılmasında etkisi göz ardı edilemez.

Şu anda aylık yaklaşık 100 milyon yeni videonun eklendiği Viddy, Şubat ayında 6 milyon dolar ve geçtiğimiz günlerde de 30 milyon daha yatırım almıştı. Son yatırım ile birlikte Viddy’nin değerlemesi de 370 milyon dolara yükselmiş oldu.

1 milyar dolarlık yeni satış Viddy’den gelebilir mi? Neden olmasın… Ama bana kalırsa bu kez parayı veren Facebook değil, video konusunda daha tecrübeli başka bir dev firma olabilir ve eğer gerçekten bunu tercih ederse şirket değerinin 1 milyar dolara ulaşmasını beklemeden bu işi daha ucuza sonuçlandırmayı tercih edebilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.