Souq.com, Sukar.com'u satın aldı

Mayıs 2010'da Dubai merkezli olarak kurulan özel alışveriş sitesi Sukar.com, Ortadoğu'nun en büyük e-ticaret sitesi Souq.com tarafından satın alındı.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinin e-ticaret alanındaki gücünü, geçtiğimiz aylarda düzenlenen Webrazzi Eticaret'12 etkinliğinde ArabNet kurucusu Omar Christidis'ten dinlemiştik.

Omar Christidis'in de sunumunda bahsettiği örneklerden birisi de Sukar.com'du. Türk girişimcilere de göz kırpan Ortadoğu internet pazarının ilk ve en büyük özel alışveriş sitesi Sukar.com'un kurucusu ise bir Türk, Saygın Yalçın.

Saygın Yalçın'ın açıklamalarına göre bu satın alma ile birlikte zaten pazar lideri olan Sukar.com büyümesini hızlandıracak.

Souq.com CEO'su Ronadlo Mouchawar ise birleşmenin yarattığı sinerjinin katkısının bölgedeki e-ticaret sektörüne katkısı olacağı görüşünde.

Ortadoğu'da moda endüstrisi alanında 30 milyar dolarlık bir market söz konusu ve açıklamalara göre satın almanın ana sebebi de bu pazardan daha fazla pay koparabilmek.

Sukar.com'un bu satın alma ile birlikte şu andaki iş modelini değiştirip değişmeyeceği henüz belli değil fakat Ortadoğu pazarında çok büyük bir birleşme olduğu kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.