Zynga son çeyrekte zarar açıklasa da gelirleri beklentileri aştı

Zynga son çeyrekte zarar açıklasa da gelirleri beklentileri aştı

Zynga 2012’nin ilk çeyreğini zararla kapatsa da, gelirlerini beklentilerin ötesine çıkartarak yıla iyi bir giriş yaptı. Dünyanın en büyük sosyal oyun firmasının ilk çeyrekte 316,8 milyon dolar gelir üretmesi tahmin edilirken, Zynga gelirlerini beklentilerin biraz üzerine çıkartarak bu dönemi 321 milyon dolar gelir ile kapattı.

Kullanıcı sayısını da artırmayı başaran Zynga’nın beklentilerin ötesine çıkmasını ilk çeyrekte piyasaya sunduğu 6 oyun sağladı. Facebook’ta Hidden Cronicles ve Zynga Slingo’yı bu dönemde yayınlayan Zynga, mobil platformlarda ise Scramble with Friends, Dream PetHouse, Dream Heights ve asıl farkı yaratan Draw Something ile büyümesini hızlandırdı.

Giderler arasındaki en büyük kalemlerden biri olan hisseler ile ilgili masraflar Zynga’nın çeyreği 85,4 milyon dolar zararla kapatmasına neden olsa da, hem gelirlerin hem de kullanıcı sayılarının artmış olması geleceğe dair oldukça olumlu bir tablo çiziyor.

Hem gelirler, hem de kullanıcı sayısında ki artışlara neden olan en önemli fark OMGPOP satın alması. Özellikle de mobil tarafta büyük bir fark yaratan bu satın alma ile Zynga, movil platformlardaki kullanıcı sayısını 12 milyondan, 21 milyona çıkartmayı başardı ve Mark Pincus’un açıklamasına göre iOS ve Android’deki en büyük oyun platformu haline geldi.

Zynga’nın finansal raporundan diğer dikkat çeken rakamlardan bazıları şöyle: Toplam günlük aktif oyuncu (DAU) sayısı bir yıl önceye göre yüzde 6 artarak 65 milyona ulaştı. Aylık aktif oyuncu sayısındaki (MAU) büyüme ise yüzde 24 oldu ve toplam rakam 292 milyonu buldu. Aylık tekil kullanıcılar (MUU) yüzde 25’lik bir artışla 146 milyon oldu.

Bu arada Zynga’nın OMGPOP’un ardından agresif satın almalara devam edeceği yönündeki iddialara firmanın CEO’su Mark Pincus yanıt verdi ve OMGPOP satın almasının “ender görülebilecek bir durum” olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.