Petipanya.com: Evcil hayvanlar için özel alışveriş sitesi

Petipanya.com: Evcil hayvanlar için özel alışveriş sitesi

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz haftada bir özel alışveriş sitelerinin açıldığı günler geride kaldı. Ancak farklı dikey kategorilerde açılan özel alışveriş kulülerinin başarıya açık olduğunu söylemek mümkün. Bu fikirle yola çıkan Petipanya.com için de aynı şeyleri söyleyebiliriz.

Özel alışveriş modeliyle kurulan Petipanya.com, başlıkta da belirttiğimiz gibi evcil hayvanlar için ürün satışı gerçekleştiriyor. Emre Çınar tarafından kurulan e-ticaret sitesinin amacı, evcil hayvanların ihtiyaçlarını ve evcil hayvan sahiplerinin satın alabilecekleri ürünleri kısa süreli indirimlerle sunmak.

Bu satışları gerçekleştirmek için sitenin birçok tedarikçiyle anlaşması bulunuyor. Bu markalara Whiskas, Pedigree, Ferplast, Stefanplast, Tropikal Pet ve Trixie örneklerini verebiliriz. Sitenin kurucusu Emre Çınar'dan alıdığımız bilgilere göre site yayına başladıktan sonraki ilk haftada 200 üyeye ulaşmış.

Sitenin tasarımından biraz bahsedecek olursak Petipanya.com'da klasik özel alışveriş modeli stilini görmek mümkün. Siteye girişte iş modeline uygun olarak kullanıcıların kayıt olunması isteniyor. Söz konusu evcil hayvanlar olunca, kategorilerde farklı seçenekler oluyor :) Sitenin kategorilerinde evcil hayvan cinsleri yer alıyor ve kullanıcılar böylece hızlı bir şekilde aradıkları ürüne ulaşabiliyor.

Petipanya.com Türkiye'de eşine çok rastlanamayacak bir kategoride yer alıyor. Bu yüzden sitenin hedefleri de büyük. Sitenin kurucusu Emre Çınar'ın aktardıklarına göre köpek dondurması ve Paul Frank tasmaları gibi farklı ürünlerle girişimin büyümesi planlanıyor. Bunun yanı sıra sitenin sosyal sorumluluk projelerine de yer vereceğini paylaşmak istiyoruz.

Türkiye'de ve yurt dışında evcil hayvanlar için ürünler satan birçok e-ticaret sitesi bulunuyor. Petipanya.com'un rakiplerinden farklı olan iş modeli sitenin büyümesinde önemli rol oynayabilir. Özel alışveriş sitesi ve evcil hayvan dikeyi konseptlerini ayrı ayrı düşündüğümüzde kulağa çok farklı gelmiyor. Bu iki konseptin başarıyla birleştirilmesi sonucunda başarılı e-ticaret sitelerinin ortaya çıktığını bu yıl içerisinde görmüştük.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.