Mobil video trafiğinde YouTube hakimiyeti sürüyor

Mobil video trafiğinde YouTube hakimiyeti sürüyor

Mobil videolar ve mobil video reklamların 2012 yılı içerisinde değerleneceği ve gösterilen ilginin artacağı öngörülüyordu.

Özellikle mobilizasyonun yaygınlaşması ile birlikte hem reklamverenler, hem de reklam ağları mobil tarafa yöneldi.

Sandvine tarafından hazırlanan yeni rapora göre, mobil video trafiğinin lideri de, beklendiği üzere, YouTube. Araştırmaya göre YouTube Kuzey Amerika mobil video trafiğinin yüzde 27'sini tek başına sağlıyor. Buradan Google'ın YouTube aracılığı ile mobil video içerik konusuna verdiği önemi de görmek mümkün. İnsanların mobil video izlerken tercihleri YouTube'dan yana oluyor.

Ses ve video akışı hizmeti sağlayan diğer servislerden Pandora ve Netflix de mobil veri trafiği içerisinde büyük yer kaplıyor.

Gerçek zamanlı ses ve video görüntü akışında da (streaming) mobil üzerinde mevcut yükselişin devamı gelecek. Gerçek zamanlı eğlence öğelerinin mobil trafikte önemli bir yer kaplıyor ve günden güne etkisini de arttırıyor. Böylelikle bir yandan mobilize tüm hızı ile sürerken, mobil dünyada aktif olarak yer almamızın multimedya etkilerini de görüyoruz.

Rapor aynı zamanda WhatsApp gibi popüler mesajlaşma uygulamalarına da ışık tutmuş. Bu tarz uygulamalar verdikleri ücretsiz mesajlaşma hizmetleri ile mobil operatörlerin SMS gelirlerinin sekteye uğramasına sebep olmuş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.