Google +1 düğmesine eklenen 'paylaş' özelliği kullanıcıları eyleme davet ediyor

Google +1 düğmesine eklenen 'paylaş' özelliği kullanıcıları eyleme davet ediyor

Google, +1 düğmesi ile ilgili yeniliklere devam ediyor. Bir süre önce tasarımı yenilenen düğmeler bu kez 'paylaş' eylemi ile etkisini arttırmayı hedefliyor.

Facebook'un beğen düğmesine rakip olacağı konuşulsa da işlevsel olarak farklı bir çizgide devam eden ancak kullanım açısından Facebook ve Twitter'ın paylaş düğmelerinin gerisinde kalan +1 düğmeleri artık paylaş eylemli yeni seri ile değiştirilebiliyor.

Google'ın yeni "+1 Paylaş" düğmesi mevcut +1 düğmesi ile aynı işlevde çalışıyor ama +1 düğmesinin zamanla Twitter'ın takip et düğmesinin yerini alacağını ve içeriklerden ziyade web siteleri için kullanılacağını düşünebiliriz. +1 Paylaş düğmesi ise daha çok içerik sayfalarına eklenecektir.

Google'ın sosyal paylaşım tarafında kullanıcıları eyleme çağırması gerektiği aslında açıkça görülüyordu. Webrazzi'den örnek verecek olursak; +1 düğmesi Facebook beğen düğmesinin oldukça gerisinde kalıyor. Girişimden bahsettiğimiz kişiler dahi +1 düğmesini kullanmayı atlıyor.

Sosyal ağ olarak Google+'ın pek tercih edilmiyor oluşu bir tutukluk getiriyor olabilir. Facebook beğen düğmesinin otomatik paylaşım özelliğini genişletmesini pek doğru bulmamıştım ama bu değişiklik sanırım Facebook'taki arkadaşlık ortalamalarına bağlı olarak kimseyi 'beğen düğmesi'ne tıklamaktan alıkoymuyor.

Dilerseniz +1 paylaş düğmesini şuradan alabilir ve '+1 bookmarklet'ını sık kullanılan adresleriniz arasında ekleyebilirsiniz.

Yeni '+1 paylaş' düğmesi Google+'a hareketlilik getirir mi dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.