Güncellenen SkyDrive 100GB online depolama imkanı sunuyor

Güncellenen SkyDrive 100GB online depolama imkanı sunuyor

Microsoft, online yedekleme servisi SkyDrive’da yeni güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme ile birlikte artık SkyDrive’da yer alan dosyalarınızı, bilgisayarınızın sabit diskindeymiş gibi Windows Gezgini içerisinden erişebileceksiniz. Bununla beraber SkyDrive’ı zaten iPhone ve Windows Phone’da kullanmak mümkündü ama bu listeye artık iPad de eklendi. Mac OS X Lion da desteklenen işletim sistemlerinden biri oldu. SkyDrive’ın Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 içerisine entegre olması sayesinde, boyutu 2 GB’a kadar olan dosyalarınızı sürükle bırak yöntemi ile kopyalamak ve taşımak mümkün oluyor.

Bu sırada ücretli seçenekleri ile birlikte bu alandaki önemli servislerden biri olan Dropbox’a da daha ciddi bir alternatif haline gelen SkyDrive’dan bir de kötü haber var. Daha önce sunulan 25 GB’lık ücretsiz alan bundan sonra 7 GB olacak.

Eğer 7 GB sizin için yeterli değilse yıllık 10 dolar karşılığında kullanabileceğiniz alanı 20 GB’a, 25 dolar karşılığında 50 GB’a ve 50 dolar karşılığında 100 GB’a çıkartabilirsiniz.

SkyDrive’ı 22 Nisan öncesinde kullanmaya başlamış ve en azından 1 dosya yüklemiş olanlar, daha önceden vaat edilen 25 GB ücretsiz alana sahip olmaya devam edebilecekler. Bunun için SkyDrive’a giriş yapıp “depolama alanını genişlet” seçeneğinden ücretsiz yükseltme yapmaları gerekiyor. SkyDrive’a 1 Nisan öncesinde 4 GB ve üzeri dosya yüklemiş olanlar içinse bu yükseltme işlemi otomatik gerçekleşiyor.

Online depolama alanında şu anda lider servis olan Dropbox için SkyDrive’ın bu ücretlendirmeleri pek de iyi bir haber sayılmaz. Çünkü Dropbox, Microsoft’un yıllık 25 dolar karşılığında sunduğu 50 GB alanı aylık 9,99 dolara sağlıyor. Yani bir yılda aynı servisi Dropbox’tan almak yaklaşık 95 dolar daha pahalıya geliyor.

Bununla beraber Dropbox, hızla artan rekabette fark yaratabilmek adına yakın zamanda referans sistemi ile birlikte sunduğu ücretsiz alanı 8 GB’tan 16 GB’a çıkartmıştı. Bu alandaki rekabetin merakla beklenen Google Drive’ın da devreye girmesi ile birlikte daha da artacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.