DVD formatının sonunu kim getirdi? [İnfografik]

DVD formatının sonunu kim getirdi? [İnfografik]

DVD formatı CD formatının ardından milyonlarca kitleye ulaştı. Fakat DVD'nin sonu da VHS kasetler gibi olacak ve zaman içerisinde unutulmaya yüz tutacak gibi gözüküyor.

Bunun sebebi bir açıdan baktığımızda klasik ve kaçınılmaz son. Yeni teknolojinin yaygınlaşarak eski teknoloji def etmesi! Blu-ray teknolojisi geldi ve DVD'ler artık yavaş yavaş terk ediliyor. Bu oyunda sürpriz bir de aktör var: İnternet.

Firmalar streaming servislerini hızla yayına sokuyor, internetten film satışları hızla yükseliyor. Aynı şekilde insanlar bu formatları fiziki olarak satın almak yerine internet üzerinde almak, hatta daha hesaplı bir yolu olan internetten kiralama yolunu seçiyorlar. İnternet üzerinden bir defaya mahsus ya da bir süreliğine izlenebilir filmleri kiralayabiliyorlar.

Bu da hem sektöre yeni bir soluk getiriyor hem de internetin nasıl hayat akışımızı değiştirdiğine de kanıt oluyor. Bununla birlikte illegal indirmeler de fiziki olan satın almalara vurulan baltayı kanıtlar nitelikte. Üretim şirketleri ve prodüktörler için pek de iyi bir haber olmayan bu gelişmeler, yeni teknolojiye ve internete hızla ayak uyduran firmalara için ise iyi bir gelir kapısı olabilir. Aynı şekilde artık akıllı televizyonların da sürekli internete bağlı olması, internet üzerinden film satın alma ve film kiralama gibi olanakları da sağlayacak. Üstelik filmin download edilmesini beklemeden, streaming yolu ile anlık olarak istenildiği zaman bu işlemler gerçekleştirilebilecek.

DVD'nin sonunu anlatan infografiği hemen aşağıda inceleyebilir ve 2011 yılında en çok indirilen 10 korsan filme göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.