Mobil reklam ve içerikte 2012 rakamları sevindirecek

Mobil reklam ve içerikte 2012 rakamları sevindirecek

Mobil dünya ve mobil içeriğin gücü sürekli olarak dillendirilen kavramlar arasında ve bu güç sürekli artıyor. Strategy Analytics'in yaptığı araştırmalara göre mobil içerik ve reklam satış rakamları 2012 sonunda 67 milyar doları bulacak.

Aynı şekilde mobil uygulama pazarı da yüksek oranda büyüme gösterecek. Kullanıcılar gün geçtikçe daha fazla uygulama indiriyor. İndirme sayılarının yüzde 38 oranında büyümesi bekleniyor. Uygulamaya yapılan harcamaların da yüzde 30.7 oranında büyüyerek toplamda 26.1 milyar dolarlık bir rakama erişmesi bekleniyor. Yani uygulama indirme sayıları gittikçe artarken, uygulamaya ödenen rakamlar da aynı şekilde artıyor.

Mobil reklamlar ise 2012 yılının gözdesi olacak. Bu sene mobil reklamlarda yüzde 85.4'lük bir büyüme gerçekleşmesi bekleniyor. Aynı şekilde uygulama içi reklamlar da Amerika ve Batı Avrupa genelinde 1 milyar dolara yakın bir pasta oluşturacak.

Tüm dünya geneline baktığımızda ise, mobil video reklamlar hala istenildiği yerde değil. 2012'de olmasa da, önümüzdeki yıllarda mobil video reklamlarının çok fazla tutulacağı ve altın çağını yaşayacağını sanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.