Dünya 4SQ gününün ardından istatistikler

Dünya 4SQ gününün ardından istatistikler

Geçtiğimiz hafta Dünya Foursquare Günü kutlandı. Foursquare ekibi tüm dünyadaki katılımcılara bir blog yazısı ile teşekkür etti. 16 Nisan tarihinde çok şehirde kutlanan Foursquare günü sosyal medyada da oldukça ses getirdi. Etkinlik günü Foursquare üzerinden check-in yapan herkese 4sqDay Badge'i açıldı. Böylece 16 Nisan tarihinde check-in yapanlar bu özel badge'in sahibi oldu.

Etkinlik pek çok şehir ve mekanın da duyurusu ile renklendi. Mekanların müşteri sadakati yaratması açısından önemli bir özelliği olan konum tabanlı servis Foursquare, foursquare gününde de oldukça aktif olarak kullanıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Twitter'ından Foursquare gününü kutlayan bir tweet attı, Amerikalı senatör Ron Wyden da etkinlikten haberdar olan siyasiler arasındaydı.

Etkinlik toplam 746 şehirde kutlandı. Foursquare kullanıcılarından birisi 4sqDay'i Kuzey Kutbu'nda kutladı. Etkinlik İstanbul'da da Foursquare Türkiye ekibince organize edildi ve kutlandı. Lokal Asmalı'daki etkinliğe MeetUp.com üzerinden 204 kişi katılım için kayıt yaptırdı. Etkinliğin Türkiye ayağı, Milano'dan sonra en çok katılımcı ile İstanbul'da gerçekleştirildi.

Etkinlikte toplam 297 defa check-in yapıldı. Aynı anda en fazla maksimum 164 kişi etkinlikte buluştu. Etkinliğe özel olarak bir tweetwall ve check-in wall hazırlandı. Etkinliğe check-in olan herkes Foursquare üzerinde +3 puan kazandı ve etkinlik mekanından % 30'luk indirime hak kazandı. Toplamda 400 adet içecek %30 indirimle tüketildi ve etkinliğe ilk katılan 50 kişiye ücretsiz içecekleri ikram edildi. Gece boyunca pek çok Foursquare rozeti ve sticker'ı da Foursquare Türkiye ekibi tarafından dağıtıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.