Facebook'un halka arzı 17 Mayıs'ta

Facebook'un merakla beklenen halka arzı gelen son bilgilere göre 17 Mayıs'ta gerçekleşecek. Söz konusu halka arz tarihi Nasdaq borsasında açılış gongunu kimin çalacağı (heralde M. Zuckerberg'den başkası olmayacaktır) kadar kesin görünüyor.

Techcrunch'ın kendi kaynaklarına dayanarak 17 Mayıs olarak verdiği halka arz tarihi, önceki bazı bilgilerle paralellik gösteriyor. Facebook'un yasal işlemlerini de yürüten Morgan Stanley ve Goldman Sachs'ın Mayıs ayını Facebook'a ayırdığı için Millennial Media'nın halka arzını Nisan'a çektiği de bir başka detay olarak veriliyor.

Facebook'un halka arz ile 100 milyar dolar civarında bir değerleme beklediği tekrar ediliyor. 

Hisselerine 40 dolar/hisse fiyatla alıcı bulması beklenen sosyal ağ devinin 10 milyar dolar tutaruında bir nakit toplama amacı da not ediliyor ama bu rakamı fazla bulanlar da var.

Halka arz ile birlikte kimlerin milyoner ve milyarder olacağını henüz tam olarak bilemiyoruz. Ancak görünen o ki 1 ay içinde Facebook'un bileti kesinlecek ve arka odalarda konuşulanlar gerçekle yüzleşecek. Tabii bu gerçeği görmemiz için öncelikle SEC'in genel prosedürleri ve 1 milyar dolarlık son satın almayı onaylaması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.