Sony eğlence ekosistemini Nasne'de birleştiriyor

Sony eğlence ekosistemini Nasne'de birleştiriyor

İnternetle televizyonlar arasındaki ilişki derinleştikçe büyük şirketler de teker teker bu alanda yeni girişimlerde bulunuyor. Televizyonlar için yeni bir dijital medya kutusu çıkaran yeni teknoloji devi Sony olacak.

Nasne adı verilen yeni medya kutusu Sony'nin bir kaç servisi için ortak erişim noktası olacak.  Hali hazırda dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri olan Sony, Nasne'yi yeni kendi ürünleri olan mobil cihazlar (tablet bilgisayar ve akıllı telefonlar) PS Vita ve dizüstü bilgisayarları ile bütünleştirecek.

Dijital yayın kayıtları için 500 GB kapasitesinde hatırı sayılır bir depolama alanı sunan Nasne ile TV yayınlarını bilgisayar (ve muhtemelen mobil cihazlar) üzerinden kaydetmek mümkün olacak. PlayStation 3 için varolan Torne adlı benzer cihazın güncel yazılımı ile gelecek  ve daha fazla Sony cihazı ile iletişim kurabilecek.

Henüz nasıl bir görüntüye sahip olduğu bilinmeyen Nasne, Apple TV kutusunun yaklaşık 1,5-2 katı büyüklüğünde ve alışık olunduğu üzere siyah renkte olacak. 19 Temmuz'da Japonya'da 16,980 yen (378¨) fiyatla satışa çıkacak.

Sony CEO'su Kaz Hirai'nin Sony'yi tek noktada etrafında toplama stratejisinin bir parçası olarak yorumlanan Nasne, bu alandaki rakiplere bir cevap niteliği de taşıyor. Korsan saldırılarla başı derde girdikten sonra toparlanmaya çalışan Sony, TV etrafında dönecek medya dünyasına artık daha sıkı bağlanacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.