Kickstarter farkı: Pebble 28 saatte 1 milyon dolar yatırım topladı

Kickstarter farkı: Pebble 28 saatte 1 milyon dolar yatırım topladı

ABD'nin ünlü topluluk destekli yatırım toplama servisi Kickstarter'da yeni bir rekor kırıldı. İlk 28 saatte 1 milyon dolar toplayan Pebble adlı akıllı kol saati projesi 3,5 milyon dolarlık desteğe ulaştı ve Kickstarter'ın en çok destek toplayan girişimi oldu.

Pebble, Android ve iPhone üzerinden kişiselleştirilebilir bir kol saati. Farklı uygulamalarla sıradan saatlerin önüne geçen Pebble, hava durumu, arayan numaralar, kısa mesajlar, e-postalar, hatırlatmalar, Facebook ve Twitter mesajlarını 144 x 168 pixel çözünürlüklü e-kağıt ekranında görüntüleyebiliyor.

An itibariyle yaklaşık 25 bin kişiden ufak çaplı destek alan girişim, yakında uygulama geliştirme yapısını dışarıya açmayı ve tabir-i caizse kol saatlerinin iPhone'u olmayı hedefliyor.

Pebble'ın su geçirmez ve çizilmez olduğu paylaşılıyor. USB üzerinden şarj olabiliyor ve bu gücü 7 gün boyunca kullanabiliyor. iOS 5.0 ile Android OS 2.3 ve üzeri sürümleri destekleyen Pebble,  Bluetooth 2.1 ile bağlantı kuruyor ve titreşimle uyarı verebiliyor. Aynı zamanda ivme ölçer barındırıyor.

Pebble'ın desteğe değer bir girişim olması elbette önemli ama 3,5 milyon dolarlık yatırıma ulaşmasının altında 115 dolar ve üzeri destekçilerin en az 1 adet Pebble sahibi olması yatıyor diyebiliriz. Zira Kickstarter'ın bu bağış-ikram bağlantılı çalışma modeli insanları harekete geçirmek konusunda karşılıksız bağışlardan etkili oluyor.

Pebble'ın gelecekte ne kadar büyük bir kitleye ulaşacağını zaman gösterecek. Pebble sahibi azınlık içinde olmak isteyenler için girişimcilerin ABD dışına da 15 dolar ek posta ücretim gönderdiğini paylaşalım.

Pebble, Kickstarter'da milyon dolar düzeyinde yatırım bulan 5. girişim ve bunlardan biri 3 milyon dolar sınırını geçmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.