Endeavor Türkiye 2012 bahar adayları Mekanist ve Mikroödeme oldu

Endeavor Türkiye 2012 bahar adayları Mekanist ve Mikroödeme oldu

Gelişmekte olan ülkelerde girişimcileri destekleyen ve girişimlere hız kazandıran Endeavor, Türkiye'nin bahar dönemi ülke adaylarını açıkladı. 2012 Endeavor Ülke Jürisi tarafından seçilen girişimler Mekanist.net ve Mikroodeme.com oldu.

Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde Türkiye’yi temsil edecek olan Mekanist ve Mikro Ödeme, yapılan mülakatların ardından yapılan jüri oylamasıyla ülke adayları olarak seçildi ve Türkiye’yi temsilen bu sene düzenlenecek Endeavor Uluslararası Seçim Panellerine katılmaya hak kazandı.

Mekanist ve Mikro Ödeme bir sonraki aşamada seçilen girişimler arasında olursa Endeavor'un yatırımcı, girişimci ve iş adamları ekosisteminden ve kuruma özel sunulan 36 aylık Girişimci Hizmetleri Teknik Destek Programı’ndan da faydalanacak.

Endeavor kriterlerine (girişimci ruhu, iş modeli ve rol model etkileri) göre ülke adayı olarak seçilen bu iki girişimi temsilen Mekanist'in kurucuları Alper Tekin, Ali Servet Eyüboğlu ve Eren Baydemir, Mikro Ödeme'nin kurucusu Alper Akcan Endeavor girişimcisi adayı oldu. Biz de kendilerinden neden Endeavor girişimcisi olmak istediklerini sorduk ve aşağıdaki cevapları aldık;

Ali Servet Eyüboğlu - Mekanist.net Endeavor Türkiye tarafından 2012 Bahar Ülke Adayı olarak seçilmekten dolayı oldukça mutluyuz. Sürece yaklaşık 2 ay önce dahil olduk ve o günden itibaren Endeavor ekibinin yakın ilgisi ve desteğiyle ülke jürisi mülakatlarına hazırlandık. Bu seçim süresince Endeavor Türkiye'nin birbirinden değerli danışma kurulu üyeleri ile özel toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarda herşeyden önce danışma kurulu üyelerinin girişimimiz ile alakalı geri bildirimleri ve yönlendirmeleri ve hatta verdikleri destek bizim için oldukça önemliydi. Henüz ülke jürisi mülakatlarına girmeden karşılaştığımız bu destek bizi oldukça motive etti diyebilirim. Sonuç ne olursa olsun bu süreçten geçiyor olmak bile kesinlikle yaşanılması gereken bir deneyim. Şimdi önümüzde Endeavor Uluslararası Seçim Panelleri var. Eminim bu süreçte de bize birçok değer katacak deneyimleri yaşayacağız. Her girişimci için tecrübe edinilmesi gereken bir süreç olduğunu düşünüyorum.

Alper Akcan - Mikroodeme.com

Yaklaşık 6 ay önce Endeavor sürecim başladı, endeavor.org.tr den başvurumu yaptım. Organizasyonun web sitesinde süreç oldukça net bir şekilde açıklanmış durumda. Daha sonra Endeavor'dan gelen telefonla süreç resmen başlamış oldu. Bu süreçte Endeavor yetkilileriyle detaylı görüşmeler yaptım. Bu görüşmelerde girişimci olarak başlangıç hikayemizi, şirketimizle ilgili önemli mihenk taşlarını ve bizce başarılı ve gelişime açık yönlerimizi konuştuk. Endeavor çalışanları, çok yerinde ve detaylı sorularla şirketimiz ve benimle ilgili oldukça geniş kapsamlı bir rapor hazırladılar. Bu aşamada en önemli sorulardan birisi Endeavor'dan ne beklediğim olmuştu. Bu sorunun cevabı benim açımdan çok net; geniş ve kıymetli bir ağa sahip olan organizasyonun doğru kişilere ulaşmak konusundaki yeteneği ve mentorluk desteği en önemli iki fayda benim açımdan. Bu sürecin ardından çeşitli Endeavor danışma kurulu üyeleri ile mülakatlar ayarlandı. 3 danışma kurulu ile farkı günlerde 1-2 saatlik görüşmeler yaptık. Hem isimlerin çok değerli olması, hem de yaptığımız işi farklı başık açılarıyla tekrar tekrar değerlendirme fırsatı olmasında dolayı benim için bu görüşmeler çok değerliydi. Son olarak da Endeavor ülke jürisi gerçekleşti; 3 farklı panelde 6 farklı jüri üyesi ile 1 er saatlik mülakatların ardından, Türkiye Endeavor ülke adayı olmayı hak kazandık. Bundan sonraki adımda Haziran ayında Londra'da gerçekleşecek olan Endeavor dünya jürisine gideceğiz ve orada da Endeavor olmak adına son adımı atacağız. Başarılı olacağımıza inanıyorum, ama asıl kazanç zaten bu süreçte kendisini göstermiştir.

Endeavor blogunda girişimcilerle ilgili paylaşılan bilgiler ise aşağıdaki şekilde. Şimdiden kendilerine küresel arenada başarılar diliyoruz.

Mekanist.net 

Alper Tekin, Microsoft’un CRM ortağı olan Alfa People’ın CEO’su iken, İTÜ mezunu Eren Baydemir ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mezunu Ali Servet Eyüboğlu ile tanışıp ABD’deki yelp.com’a benzer, kullanıcılarının internet üzerinden mekanlar hakkında görüş ve bilgi alışverişinde bulunabildikleri bir platform olan Mekanist.net projesini hayata geçirmiştir. Mikro Ödeme Alper Akcan, 2008 yılının Haziran ayında kurduğu şirketi Mikroödeme, e-ticaret sayfaları, sosyal iletişim ağları ve sosyal oyun şirketleri için bir mobil ödeme platformu oluşturmuştur. Mikro Ödeme, büyümekte olan e-ticaret, sosyal iletişim ağı ve sosyal oyun sektörleri ile hem Türkiye’de hem de yurtdışında büyümeyi planlamaktadır.

Bildiğiniz üzere 40. Uluslararası Seçim Paneli’nde Türkiye’yi temsilen 3 internet girişimi (Magnet DigitalPeak Games, ve SociaWire) seçilmişti ve SocialWire henüz aldığı yatırımla önemli bir adım attı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.