Instagram'den Twitter'ın kurucusuna ret!

Facebook'un Instagram’ı satın alma haberi şüphesiz geçen haftaya damgasını vurdu. Olayın perde arkasına ilişkin  yorum ve haberler de birbirini izliyor. Son örnek Twitter'la ilgili. Söylentiye göre firma, Facebook'tan önce Instagram’ı satın almak için girişimlerde bulunmuş.

The New York Times gazetesindeki haberde Twitter'ın Facebook'tan önce Instagram ile bağlantıya geçip satın alma görüşmelerine başladığı öne sürülüyor. Twitter kurucularından Jack Dorsey’in Instagram için verdiği teklifin reddedildiği, nedeninin ise bilinmediği belirtiliyor. Bazı yorumlara göre Twitter’ın maddi kaynaklarının Facebook kadar geniş olmaması, satın almayı engellemiş olabilir.

Gazete Twitter’ın teklifinin reddedilmesiyle uygulamayı sık sık kullanıp tweet atan Dorsey'in bundan vazgeçmesi ve geniş çevresinden Instagram'ı hariç tutması sonucunu doğurabileceği görüşünü aktarıyor. Silikon Vadisi’nin melek yatırımcılarından Jack Dorsey, 2011 yılı Şubat ayında Instagram’a yatırım yapmıştı.

Twitter’ın büyük balığı kaçırdığı söylenebilir. Çünkü Facebook’un Instagram’ı satın almasından sonra yani hemen hemen bir hafta içinde Instagram’ın kullanıcı sayısı 20 milyon kadar arttı. Bu rakamın içinde şüphesiz Android kullanıcılarının payı yüksek. Ancak Facebook satın almasını da göz ardı etmemek gerekiyor. Instagram’ın Facebook anlaşmasıyla bilinirliğini arttırdığı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.