'İstanbul geleceğin dünyasında önemli bir noktada olacak'

'İstanbul geleceğin dünyasında önemli bir noktada olacak'

İstanbul'da düzenlenen bir TEDX organizasyonu daha geride kaldı. Sizlere duyurusunu yaptığımız TEDx SilkRoad, önemli konuşmacıların farklı bakış açılarıyla “Dijital İpek Yolu’nda Sınırsız Yaratıcılık ve Ticaret” temasını işledi.

Bütün konuşmacılar yeni İpek Yolu’nda dijitalleşmenin etkisi ve yepyeni bir sosyal oluşumun bizleri beklediğine değindi.

Etkinlikte 200 bin üyesi olan Türkiye’nin ilk tarımsal pazarlama sosyal ağı tarimsalpazarlama.com'un kurucusu Tülin Akın da bir konuşma yaptı. TED’in bağımsız yerel etkinliği olan TEDx SilkRoad'dan şu önemli cümleler kayda geçti.

  • TEDxSilkRoad organizatörü Ferhan Cook; Steve Jobs "Yolculuk, ödüldür" diyor. “Dijital İpek Yolu”nda gerçekleşen yolculuk sonu gelmeyen ilham dolu bir denetim. Dijital İpek Yolu'nda sınırlar ortadan kalkıyor.  Gelecek inovasyon etrafında şekillenecek.
  • New York Doğal Tarih Müzesi ve İpekyolu Sergisi Kuratörü Mark Norell; 7500 km uzunluğundaki eski İpek Yolu küreselleşme yolunda uluslar tarafından atılan ilk adımdır. Aynı zamanda ilk düzenli ticaret anlayışıdır ve insanları yeniliklerle buluşturmuştur.
  • İDEO Asia  Tasarım Direktörü Arvind Gupta; Dijital İpek Yolu’nda dünyada değişimi sağlayabilecek olan “yaratıcılık” hedeflere ulaşmak için geçerli tek para birimidir. Maddi zenginlik yol gösterici bir yaratıcılık olmadan hiçbir problemi çözemez.
  • Mobil dünya uzmanı Ralph Simon; İstanbul geleceğin dünyasında çok önemli bir noktada olacak. Önümüzdeki yıllarda zenginleştirilmiş gerçeklik olgusu hayatımıza girecek ve gelecek çok parlak olacak. Güneş gözlüklerimizi takmayı unutmamalıyız. İnovasyonun büyük vaatleri bulunuyor.
  • Bora Biçer; Yaşadığımız dünya artık online bir süreçte ilerliyor ve kişiler sosyalleşmelerini sosyal ağlar üzerinden tanımlıyor. Ancak, asıl sosyal kapitalin, çevrimiçi ve çevrimdışı ilişkilerin birleşiminden doğmaktadır.Kişilerin sahip olduğu sosyal çevre ise bu iki dünyadaki ilişkilerden oluşur.
  • Sosyal medya tasarımcısı Karen Lancel; Online dünyada güvenin oluşmasını için giderek daha fazla şeffaflığa ihtiyaç duymaktayız. İnsanlar teknolojilerle fiziksel varlıklarını kapatmaya çalışıyor. Yani 21. yüzyılda var olmanın anlamı değişti.
  • Endeavor Türkiye Kurucusu ve CEO’su Didem Altop; Sosyal girişimciler delilik, çevre tarafından karşı çıkılma ve kendini kanıtlama aşamalarından geçer. Linda Rottenberg’in dediği gibi; Şu ana kadar kimse size deli demediyse, yeterince büyük düşünmemişsinizdir!.
  • Ushahidi.com Topluluk Yöneticisi Heather Leson; Biz yardım amacı gütmeyen bir teknoloji şirketiyiz. Her tür kitlesel olay konusunda bilgi alınmasını, bilgilerin görselleştirilmesini ve etkileşimli haritaların çizilmesini sağlayan programlar sunuyoruz. Kenya’da 2008 ön seçimlerinde yaşanan şiddet olaylarında, bölgeden gelen bilgileri haritalayarak yayınlayan bir platform şeklinde kurulduk ve şu an Birleşmiş Milletler’in de yer aldığı birçok kuruma Ushahidi tarafından destek sağlanıyor.
  • Yazar Gündüz Vassaf; Dünya teknolojiyle birlikte kabuk değiştiriyor. Bugün internette varolan apolitik denilen gençler, düzenin parçası olmamakla düzeni gayrimeşrulaştırıyorlar. Bu yeni çağda gençler dijital yerli, yaşlılar dijital göçmen durumunda.
  • MIT Sosyal Televizyon Araştırmacısı Marie Jose Monpetit; Aslında Marco Polo’nun eski yolculuk tecrübeleri bugün oluşturulmak istenen küresel ağ için harcanan çabalarla benzerlik gösteriyor. Hızlı bir çağda yaşıyoruz. Gelecekteki medya birleşik ağ sistemlerinden oluşacak.
  • Orange İnovasyon Müdürü Partice Slupowski; Gelecek 15 yıl içinde insanların kullanacağı 17 farklı teknoloji aracı olacak. Kendi vücudumuzun çıkardığı verileri, yeni veri görselleştirme metotları ile inceleyebilirsek, kendi hayatımızı ve dünyayı daha iyi idare ederiz. Verilerin giderek daha fazla görselleşecek. Bu gelişmelerin kişilerin vücutları üzerindeki etkileri olacak.
  • Cute Circuit’in tasarımcıları Francesca Rosella ve Ryan Getz; Biz giyilebilir teknoloji defilesinde teknoloji ve modayı birleştiriyoruz. Estetik ve işlevsel inovasyon teknolojilerini tasarımlarımızda kullanıyoruz. Zaten inovasyon da farklı alanların birleşiminden oluşuyor.

TEDx SilkRoad, Qualcomm, Nokia ve Gefco sponsorlukları ile İngiliz ve Hollanda konsolosluklarının destekleri ile gerçekleştirildi. Bu yıl biz dizi Tedx organizasyonu daha Türkiye'de gerçekleştirecek. Teknoloji ve internetle ilgili öngörüleri mümkün olduğunca paylaşmaya çalışacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.