Dijital İpek Yolu İstanbul'dan geçiyor

Yeni dünyaya şekil veren yaratıcı endüstrilere ilişkin paylaşılmaya değer fikirlerin, farklı konularda uzmanlar tarafından TEDxSilkRoad'da tartışılacak.

11 Nisan 2012 tarihinde Ortaköy Feriye Oditoryumu'nda katılımcılarla buluşacak organizasyon, "Dijital İpek Yolu’nda Sınırsız Yaratıcılık ve Ticaret" temasını işleyecek. "Paylaşılmaya değer fikirler" slogan ile yola çıkan organizasyon, konusunda öne çıkan akademisyen, düşünce liderleri ve sanatçıları İstanbul'da bir araya getiriyor. TEDxSilkRoad organizasyonu özellikle Türkiye'de mobil internet alanındaki gelişmelerin toplumun kalkınmasındaki giderek artan etkisini inceleyecek. TEDxSilkRoad organizatörü Ferhan Cook, bu etkinliğin katılımcıları dijital çağın yenilikçi dünyasında heyecan verici bir yolculuğa çıkaracağını, sosyal medyanın ve mobil iletişimin geleceğini merak  edenlerin, küresel ve yerel olmaya dair fikirlerini paylaşmak isteyenlerin ilham dolu bir gün geçireceklerini dile getirdi.

İlk defa gerçekleşecek olan TEDxSilkRoad organizasyonunda yaratıcı endüstrilerin yenilikçi ve öncü fikirlerini katılımcılarla paylaşacak konuşmacılar arasında New York Doğal Tarih Müzesi ve İpekyolu Sergisi Küratörü Mark Norell, kâr amacı gütmeyen teknoloji kuruluşu Ushahidi Topluluk Yöneticisi Heather Leson, MIT Üniversitesi Sosyal Televizyon Araştırmacısı Marie Jose Monpetit, Fransız Telekom Şirketi Orange İnovasyon Direktörü Patrice Slupowski,  önceki TED konferanslarında konuşma yapan ve Çin’de sanat eğitimi alan heykeltıraş Joey Ellis, Türkiye’nin ilk tarımsal pazarlama sosyal ağı "Tarımsal Pazarlama"nın kurucusu Tülin Akın, Endeavor Türkiye CEO’su Didem Altop ve Hollandalı sosyal iletişim tasarımcısı Karen Lancel da bulunuyor.

Qualcomm ve Nokia sponsorluğunda gün boyu sürecek olan konferans, katılımcılar ve konuşmacıları direkt iletişime geçirerek fikir paylaşımını sağlayacağı gibi teknolojinin gücünü de kullanarak sosyal inovasyon çözümleri üretmeyi amaçlıyor. Konferansın biletleri Eventbrite aracılığıyla satışa sunulmuş durumda, TEDxSilkRoad hakkında daha detaylı bilgi almak için ise, etkinliğin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.