Cohous iOS'ta Yangın Var oyunuyla 60 bin kişiye ulaştı

Cohous iOS'ta Yangın Var oyunuyla 60 bin kişiye ulaştı

Nokia'nın 2011′in en çok indirilen yerli oyunları sıralamasında şirket olarak ilk sırada yer alan Cohous, geçtiğimiz ay içinde tanıttığı yeni oyunu Yangın Var ile iOS'ta kendini göstermeye başladı.

Türkiye'nin seri mobil oyun geliştiricileri arasında gösterebileceğimiz Cohous'un yeni oyunu da Fetih, Bul Parayı Al Karayı ve Davul Zurna gibi yine geleneksel motifler taşıyor. Bu kez oyuncular şehirdeki yangınlara müdahale eden tulumbacıları yönetiyor.

Üç haftada 30 bin kez indirilen Yangın Var, oyunun tanıtıldığı ilk hafta içinde 30 bin kez indirilmiş. iOS 3.1 ve üzeri sürümlerde oynanabilen oyun iPad’de ücretsiz uygulamalarda 1. sıraya, iPhone’da ise 2.sıraya kadar yükselmiş.

Yeni oyunlarıyla iOS tarafına yönelen Cohous, burada da mobil reklamdan gelir kazanmayı hedefliyor. Yangın Var'da aynı zamanda Openfeint altyapısı kullanılıyor ve skorlarınızı kaydedip diğer oyuncularla yarışabiliyorsunuz. Yüksek skor aldıkça da yeni tulumbacı rütbeleri kazanıyorsunuz.

Yangın Var, tasarım ve performans olarak gayet başarılı. Seslendirmeler de oyunu tamamlıyor. Zamanının itfaiye erleri olan tulumbacılar    hakkında çeşitli bilgi paylaşımları da yapan oyunun Cohous'un en iyi oyunlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Çok basit bir oyun olmaması milyonlara ulaşma şansını azaltıyor denilebilir ama Cohous'un iOS'a yönelmiş olması en azından Türkiye için eski adıyla Ovi Store'da yakaladığı başarıyı getirebilir.

Cohous CTO'su Selim Anaç'tan aldığımız bilgilere göre, Cohous, Nokia tarafında 1 milyon indirilme sayısını aşmış. Nokia Türkiye ile 2012 içerisinde yapılan çalışmalarla Windows Mobile için 2 yeni yerel oyun hazırlığı ise devam ediyor. Yine Nokia S40 serisi telefon modelleri için 4 adet oyun üretimine başlanması planlanıyor.

Cohous, 2012 dördüncü çeyrekte iOS, Android ve Windows için yeni 'freemium' (ücretsiz+ek özellikler için para ödeme) ve oyun içi satın alma modelinde oyunları çıkaracak, oyunlaştırma (gamification) ile ilgili olarak da gerek B2B gerekse B2C çalışmalar yapacakmış.

Rovio'nun Angry Birds'ü bulana kadar geliştirdiği oyunları düşünürsek, Cohous'un da bir gün küresel pazarda adını duyurması pekala mümkün olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.