LinkedIn’in Avrupalı rakibine 32M dolar yatırım

LinkedIn’in Avrupalı rakibine 32M dolar yatırım

Sosyal network sitesi denildiğinde ilk akla gelen isim LinkedIn olabilir ama bu alandaki tek önemli oyuncu o değil. Cember.net’i satın alarak Türkiye’de özel bir kullanıcı kitlesine ulaşan Alman Xing’in yanı sıra, bu alandaki diğer önemli bir oyuncu da Fransız Viadeo.

Kullanıcı sayısı açısından 45 milyon üyesi ile 150 milyonluk LinkedIn’in ardından ikinci sırada yer alan Viadeo, hızlı devam eden büyümesini daha da hızlandırmak amacıyla yeni yatırım turunda toplam 32 milyon dolar toplamayı başardı. Bu rakamla beraber Viadeo’nun aldığı toplam yatırım miktarı da 50,2 milyon dolara ulaştı.

32 milyon dolarlık bu dördüncü yatırım turu Avrupa’da gördüğümüz en yüksek yatırımlardan biri olarak dikkat çekiyor. LinkedIn ile pek çok açıdan benzer olmasına rağmen yerel iş ağlarına verdiği önem ile farklılık yaratan Viadeo, bu yeni yatırımını da işte tam olarak bu amaç için kullanacak.

2004 yılında kurulan Viadeo’nın şu anda dünya çapında 330 çalışanı bulunuyor. Toplam 8 farklı dilde hizmet veren sitenin bu yatırımla beraber ilk hedefi Çin. 2009 yılından beri karda olduğunu açıklayan, hatta sonradan ertelenmiş de olsa halka arz planları da yapan Viadeo’nun yeni yatırımı ile hedefi İngilizce konuşulmayan ülkelerdeki konumunu sağlamlaştırmak.

Viadeo için öncelikli pazar ise Çin. Şu anda Çin’de Tianji adıyla hizmet veren şirketin ülkede toplam 10 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Çin’de her ay kullanıcısı sayısının yeni 500 bin kullanıcıyla artırmayı başaran Tianji için 2013 yılı hedefi 100 milyon üyeye ulaşmak. Sadece 1,5 yıl içerisinde bu rakama ulaşmak çok mümkün gibi görünmese de, 32 milyonluk yeni yatırımının yaklaşık 10 milyon dolarının sadece Çin pazarındaki büyüme için harcanacağını düşündüğümüzde, Viadeo bu ülkede 100 milyona hedeflenen tarihte ulaşamasa bile bu yolda büyük aşama kaydedeceği neredeyse kesin…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.