Sebastiyan 5 Günde 8 milyon izlenmeye ulaştı, web dizileri yolda

Sebastiyan 5 Günde 8 milyon izlenmeye ulaştı, web dizileri yolda

Mynet’in profesyonel video yayıncılığında bir numara olmayı hedefleyen yeni servisi Sebastiyan.com adımlarını hızlandırıyor. İlk 5 günde 3 milyon tekil kullanıcıya ulaştığını öğrendiğimiz servis, yayına alacağı 2 farklı web dizisi hakkında da bilgiler verdi.

İlk 5 günde 3 milyon tekil kullanıcıya ulaşan ve 8 milyon izlenme sayısına ulaşan Mynet’in bu yeni servisi, bu gidişle aylık 50 milyon izlenmeye ulaşacak gibi görünüyor. Sebastiyan.com’un önemli bir parçası olması planlanan web dizileri ise bu potansiyeli daha da yukarı taşımaya çalışacak.

Web ve mobilde çoklu platform desteği ile kullanıcılarına her alanda ulaşmak isteyen Sebastiyan.com, Feyyaz ve Paradoks adlı dizileriyle diğer yayın servislerinde olmayan içerikler sunuyor. Feyyaz komedi tarzında, Paradoks ise interaktif korku kategorisinde sırasıyla Çarşamba ve Perşembe günleri online izleyicilerle buluşacak.

Daha önce bahsettiğimiz gibi Mynet’in Sebastiyan’daki gelir modeli reklamların yanısıra, reklamsız ve daha yüksek görüntü kalitesi ile sunulan aylık (3,99 TL) abonelik modeline dayanıyor. Aylık ücret ve içerik çeşitliliği ile Mynet’in Sebastiyan’dan ne kadar kazanç sağlayacağını bilmiyorum ama TV yayınlarının internete taşınmasında başarılı bir örnek olduğunu söyleyebilirim.

Türkiye’de müzik endüstrisi telif haklarının korunması altında tabana yayılmakta biraz geç kaldı ama Sebastiyan.com gelecek için daha rekabetçi bir pazarın olacağını kanıtlıyor gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.