Intel'den FATİH projesine uygun tablet

Tablet bilgisayarlar çoğu araştırma sonucuna göre ağırlıkla eğlence amaçlı kullanılıyor. Bu cihazları eğitime entegre etmek için birçok ülkenin eğitim bakanlıkları çalışmalarını hızla sürdürüyor. Türkiye'de ise Fırsatları Araştırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesiyle her öğrenciye tablet PC vermeyi planlıyor. Milyonlarca cihaz ve milyarlarca dolar söz konusu oluna üretici şirketler, eğitime uygun tablet PC'ler geliştirmeye başladı.

Eğitime uygun olabilecek, hatta özellikleri bakımından FATİH projesine 'cuk' oturan bir tablet PC de Intel'den geldi. Engadget'ın eline geçen tablet PC Intel Studybook adını taşıyor. 7 inç boyutunda olan cihaz Windows 7 ve Android 3.0 işletim sistemiyle çalışabiliyor. Cihazda ayrıca USB ve Micro SD yuvaları bulunuyor.

FATİH projesinin provası denilebilecek ilk ihalesi yapılmıştı ve yerli üretim yapan General Mobile'ın tablet PC'si ilk olarak okullara girmişti. Ancak FATİH projesinin yaklaşık 15 milyon öğrenciyi kapsayan ihalesi henüz gerçekleşmedi.

Yapılan ilk ihaleye bakacak olursak, Intel'in Studybook ile FATİH projesine göz kırptığını söylemek mümkün. Türkiye'deki ihaleyi hem adet hem de finansal büyüklük olarak küçümsememek gerekiyor. İlk ihale Samsung, Motorola, Blackberry gibi dünyanın önde gelen üreticilerinin dikkatini çektiğini söyleyebiliriz. Şimdi bu potaya Intel de en azından prototip bir ürünle girmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.