Google+ arayüzünü yeniledi [Video]

Popülaritesi hala tartışılan Google+, pazardaki iddiasını sürdürmek için elinden geleni yapıyor. Google bugün bu yönde kapsamlı bir değişikliği hayata geçirdi ve yeni arayüzle kullanıcılarının karşısına çıktı. Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Vic Gundotra'nın Google'ın blogunda açıkladığı arayüz güncellemesi, üç farklı yeniliğe sahip.

Bu yeniliklerden ilki kullanıcıların sayfalarındaki akışı daha yakından takip ve kontrol edebiliyor olması. Üst kısımda bulunan sabit simgelerin yerini sol tarafta akışı gösteren uygulamalar bandı alıyor. Bu yenilikle beraber  kullanıcılar istediğiniz sırayı oluşturmak için uygulamaları aşağı ya da yukarı sürükleyebilecek. Fareyle birtakım uygulamaların üzerine gidildiğinde küçük pencereler açılarak yapılacaklar gösteren yeni arayüzde, uygulamalar 'diğer' simgesinin içine veya dışına taşınabiliyor.

Yeni arayüzde video ile sohbet için bir adres verilmiş durumda. Böylece Google+'a ‘Videoyla Sohbet’ sayfası da eklenmiş oluyor. Bu sayfayla beraber çevrenizdeki insanlardan gelen ve sürekli yenilenen bir davet listesine sahip olabiliyorsunuz.

Yeni arayüzde yapılan son değişikliklerden bir diğeriyse Google+’da yapılan güncellemelerin, Keşif sayfasıyla takip edilebiliyor olması. Bu yeni özellikle beraber yeni trendler takip edilebiliyor olacak.

Google+ kullanıcıları ayrıca daha büyük fotoğraflarla profil oluşturabilecek ve sohbet listenizi dilediğiniz gibi düzenleyebilecek.

Google, 'sanal bir hayalet kasaba' olmamak için elinden geleni yapıyor. Bu çabayı sürekli güncelleme ve yeni arayüz çalışmalarıyla görmek mümkün. Öte yandan Facebook, popülerliğini korumak için satın almalarla gündemde kalıyor. Bu rekabetin ileri günlerde hangi boyutlara ulaşacağını merakla bekliyoruz.

Yeni arayüzle ilgili iki farklı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.