LeFeed.com: Facebook haber akışınızı özelleştiren akıllı servis

LeFeed.com: Facebook haber akışınızı özelleştiren akıllı servis

Online çevremizin gerçek hayattaki çevremizi geri plana ittiği bir çağdayız. Artan online bağlantılarımız üzerimize yağan bilgi/içeriğin artmasına neden oluyor. İnsanları kontrol edemediğimize ve sosyal ağlardan ayrılmadığımıza göre bu kirliliği nasıl çözeriz diyorsanız LeFeed.com bu konuda yardımcı olabilir.

LeFeed, Facebook haber akışınızdaki karmaşık ve kalabalık içerik akışından sizi kurtarmak istiyor. LeFeed’i öğrenen bir algoritmayla geliştirdiğini söyleyen Serdar Yıldırım, kullanıcıların tepkilerine ve geri dönüşlerine göre sistemin kendini geliştirdiğini söylüyor.

Servis ana görünüm, durum güncellemesi, video, fotoğraflar ve bağlantılar (link) şeklinde sınıflandırdığı içeriklerin yanısıra kullanıcının ilgileneceği öneriler de sunuyor. Bunu da kullanıcıların ilgi alanlarına, arkadaşlarının ilgilerine ve geri bildirimlere göre yapıyor.

LeFeed’den en iyi verimi almak için profilinizle ilgili tüm erişimlere izin vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde siz uygulamayı kullandıkça sistemin sizi tanımasını beklemeniz gerekiyor. Sistem sizin hangi arkadaşlarınızla daha çok ilgilendiğinizi öğrenmeye başlıyor ve ona göre öneride bulunuyor, rastgele bir öneri yapılmıyor.

Tutarlı veriler çıkarması durumunda Twitter’ı da sisteme dahil edebileceğini söyleyen Serdar Yıldırım’ın geliştirdiği sistem rüştünü ispat edebilirse ciddi bir soruna çözüm bulmuş olabilir. Tabii Facebook kullanıcılarından ne kadar rağbet göreceğini bilemeyiz. Bu durumda LeFeed’in refynr.com gibi kullanıcılardan marka/şirket tarafına paralel bir geçiş yapabileceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.