Google tablet Temmuz’a kaldı

Tablet piyasasının liderinin Apple olduğuna şüphe yok ama Apple tek oyuncu değil. Uzun zamandır iPad ile yarışabilmesi umuduyla çok farklı tabletler piyasaya çıktı ama hiç biri iPad’in rahatını kaçırmayı başaramadı. Fakat tablet piyasası büyümeye devam ettiği sürece büyük teknoloji firmaları da kayda değer bir iPad alternatifi arayışlarından vazgeçmeyecekler.

Pek çok farklı açıdan bakıldığında iPad ile yarışmak oldukça zor görünüyor fakat Apple’ın tabletinin de bir yumuşak karnı var; fiyatı. Şu anda en ucuz modelinin ABD satış fiyatı 499 dolar. Fakat bundan çok daha ucuza tablet satmak mümkün ve Amazon, Kindle Fire ile 199 dolar civarında satış başarısı yakalamanın mümkün olabileceğini ispatlıyor.

Uzun zamandır kendi tabletini piyasaya sürmesi beklenen Google’dan biri iyi, biri kötü iki haber geldi.

İyi haber şu; Google, Asustek ile birlikte üreteceği tabletlerin fiyatını aşağıya çekmeye çalışıyor. Şu anda 249 dolar civar olması beklenen tabletlerin satış fiyatının 199 dolar sınırına indirmek için çalışmalar devam ediyor.

Kötü haber ise bu çalışmalar Google tabletin piyasaya çıkmasını geciktirecek. The Verge’in ismini açıklamadığı ama projeye yakın olduğunu söylediği kaynaklarından aldığı habere göre Google Tablet ilk planlandığı Mayıs ayına yetişemeyecek gibi görünüyor. Daha gerçekçi zamanlama ise Temmuz gibi görünüyor.

Diğer bir iddia ise bu gecikmede fiyat konusunun yanı sıra Google’ın Android’in yeni sürümü 5.0 Jelly Bean’i kendi tableti ile piyasaya sürmeyi düşünmesi. Tabletin şu anda planlanan 4.0 Ice Cream Sandwich yerine işletim sisteminin bir üst sürümü ile piyasaya çıkmasının satışlara mutlaka olumlu etkisi olacaktır ama eğer bu karar verilirse tabletin Temmuz’a da yetişmeme riski var.

Şu anki planlara göre 7 inçlik Google tablet dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemciye sahip olacak ve 3G yerine sadece WiFi desteği bulunacak.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.