Yeni mezunlar nerede iş arıyor? [İnfografik]

Yeni mezunlar nerede iş arıyor? [İnfografik]

Yeni mezunlar için iş aramak bazen başlı başına dert olabiliyor. Nereden başlayacağını bilmeyen yeni mezunlar istedikleri işi kapmak için ellerinden geleni yapıyor.

Şimdiye dek yeni nesil iş arayışlarının daha çok internet üzerinden yapıldığı aşikar. Artık gazetelerin iş ilanları kısımları değil, internetteki kariyer siteleri daha işlevsel.

İş arayanlar kadar, işverenler için de işe alımlar ve iş başvuruları çok önemli. Yazılan iş ilanları üzerine gelen başvurular İnsan Kaynakları departmanlarınca süzgeçten geçiriliyor.

Peki ya sosyal medya ya da internet üzerinden yayınlanan iş ilanlarının daha çok popüler olması, yeni mezunların işleri nereden ve nasıl bulduğuna dair arayışlarını etkiledi mi?

Soruların cevabı infografikte var ama en önemli konu LinkedIn ve sosyal medyanın iş arayış şekillerine olan etkisinin tartışmaya açık olması. 7944 öğrenci arasında gerçekleştirilmiş araştırmaya göre yeni mezunların ve olacakların iş başvurularını direkt olarak firmalara yapması gerçeği söz konusu. Katılımcılara yöneltilen nereden iş arayacıklarına dair soruya yüzde 46.3 Experience.com, yüzde 34.9 LinkedIn şeklinde yanıt verilmiş. Birden fazla cevabın işaretlenebildiği bu soruda geleceğin mezunlarının yüzde 87.6'sı başvurularını direkt olarak firmalara yapacaklarını dile getirmiş.

Araştırma sonuçlarına göre yeni mezunların iş başvurularını direkt olarak şirkete yapmayı tercih edeceklerini gösteriyor. Bununla birlikte gazeteden iş arayan kesim de bir hayli düşük.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.