Ice Cream Sandwich beklenenden hızlı

Çoğu işletim sisteminin yeni sürümü genellikle oldukça yavaş bir şekilde yaygınlaşırlar. Çoğu kullanıcı, özellikle de kullanmakta olduğum sürümle ilgili ciddi bir şikayeti yoksa, var olan sisteme alıştığı için yeni sürüme geçmek için direnç gösterir. Kullanılan uygulamaların doğurabileceği uyum sorunlarını da göz önünde bulunduran kullanıcılar, çoğu zaman yeni sürüme geçmek için her şeyin hazır olduğundan emin olmayı tercih ederler.

Fakat Android’in yeni sürümü Ice Cream Sandwich bu konuda beklentilerin ötesinde bir hızda yaygınlaşıyor ve kullanıcılardan kabul görüyor. Google’ın paylaştığı güncel platform sürümleri dokümanına göre 2 Nisan’da sona eren 14 günlük süreç boyunca Ice Cream Sandwich tüm Android sürümleri içerisinde %2,9’luk kullanım oranına ulaşmış bile…

Aslında Ice Cream Sandwich’te oldukça yavaş yaygınlaşmaya başlamıştı. Ocak ayında Android 4.x’in tüm sürümler içerisindeki %0,6 olan payı, Şubat ayında %1’e çıkmıştı. Mart ayında ulaşılan %1,6’lık orandan sonra Nisan başı itibariyle %2,9’a yükselmiş olması oldukça önemli bir gelişme. En zor olan kısım geçildiğine göre yeni sürümün bundan sonraki aylarda daha da hızlı yaygınlaşacağı kesin.

Bu sırada piyasadaki en yaygın Android sürümü 2.3.x veya diğer adıyla Gingerbread’in toplam payı %63,7. Ardından ise 2.2 sürümü yani Froyo %23,1 ile geliyor.

Bu sırada işletim sisteminin yeni sürümünün hızlı yaygınlaşmaması durumunun iOS için pek de geçerli olmadığını da belirtmekte fayda var. iOS’un en yeni sürümü olan 5.1, 10 Mart’ta piyasaya çıktıktan kısa süre sonra %61 kullanım oranına ulaşmayı başarmıştı.

Görsel:  Aurich Lawson - 917wy

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.