Apple tesislerini yakıt hücresi besleyecek

Apple tesislerini yakıt hücresi besleyecek

Yeşil enerji, birçok sektörlerde olduğu gibi bilişim sektöründe de öncelikli yatırım alanlarından artık. Zira birer enerji süngeri olan dev sunucu merkezlerini idame ettirmek bir hayli masraflı Haliyle Google gibi firmalar tesislerindeki enerji ihtiyacını güneş enerjisi gibi alternatif ve çevreci enerji kaynaklarıyla destekliyor. Apple bunun bir adım önüne geçerek, veri merkezinin tamamını yeşil enerjiyle çalıştırmaya hazırlanıyor.

Gigaom'da yer alan habere göre Apple, North Carolina'da bulunan veri merkezine 200 kilowatt'lık biogaz ile çalışan 24 yakıt hücresi sistemi kuracak. Bu yakıt hücreleriyle toplam 4.8 megawatt'lık bir elektrik üretimi gerçekleşecek. Böylece tüm veri merkezinin elektriği sağlanmış olacak. Şirketin planlarına göre proje, Haziran ayında hayata geçecek.

Apple yakıt hücrelerini hangi şirketten satın aldığını henüz açıklamadı. Ancak biogaz ile çalışan 200 kilowatt'lık yakıt hücrelerini sadece Bloom Energy üretiyor.

Yakıt hücreleri karbon bazlı olmayan farklı elementlerin ya da hibrit karışımların reaksiyona girmesiyle çalışıyor. Apple, yakıt hücrelerinde oksijen ve biogaz kullanmayı planlıyor.

Apple enerji üretimi için başvurusunu aşağıda inceleyebilirsiniz.

View more documents from katiefehren
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.