Angry Birds çizgi dizi oluyor, sinema filmi sırada

Angry Birds çizgi dizi oluyor, sinema filmi sırada

Yan ürün ekonomisi film sektörüyle yaygınlaşan bir kavram. Mickey Mouse ve Looney Tunes gibi çizgi filmlerin yapımcısı Disney ve Warner Bros'un yan ürünlerle bu ekonomiye öncülük erttiğini söyleyebiliriz. Şirketler giysiden, yiyeceğe kadar birçok çizgi filminin yan ürünü piyasaya sürdü. Günümüze geldiğimizdeyse oyun sektörü yan ürün ekonomisinin lokomotifi olmaya başlıyor. Buna en iyi örneğin Angry Birds olduğunu söyleyebiliriz.

Angry Birds ile milyonlarca kullanıcıyı kendisine bağlayan Rovio, çocuk tulumu ve oyuncaklar gibi birçok yan ürünle farklı sektörlere girdi. Şirket şimdi de animasyonlarla alanından farklı bir sektöre girmeye hazırlanıyor. Rovio animasyon blümü direktörü Nick Dorra, 52 bölümden oluşan Angry Birds oyununun animasyon dizisini hazırladıklarını açıkladı. Cannes'da gerçekleşen medya konferansında konuşan Dorra, animasyon dizisinin bütün mobil platformlarda olacağını söyledi. Animasyon dizisi haftalık olarak, 2012 yılı içerisinde yayınlanmaya başlayacak.

Bilindiği üzere Angry Birds, geçen yıl Ekim ayında kısa bir film yayınlamıştı ve milyonlarca kez izlenmişti. Şirket ara ara yeni videolar yayınlamaya devam ediyordu. Ancak bu yeni adımla beraber her hafta yeni bir bölüm yayınlanacak.

Dorra ayrıca, Angry Birds dizisine bir filmle devam edeceklerini söyledi. Şirket, 2015 yılına kadar Angry Birds'ü beyaz perdeye taşımayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.