Amazon uygulama başına Google Play'den daha fazla kazandırıyor

Amazon uygulama başına Google Play'den daha fazla kazandırıyor

Son 3 yılda Android'den sadece 550 milyon dolar kazanan Google için bir kötü haber de Flurry'den geldi. Mobil uygulama pazarına dair analizleriyle bildiğimiz Flurry'nin hesabına göre Amazon AppStore, eski adıyla Android Market, yeni adıyla Google Play'den daha karlı, Apple App Store'un ise gerisinde. Daha önce yapılan Distimo araştırması da benzer sonuçlar vermişti.

iTunes Appstore, Amazon Appstore ve Google Play (Android Market)'i esas alan araştırmaya göre, Apple tarafında kazanılan her 1 dolar için Amazon'da 89 sent, Google tarafında ise sadece 23 sent kazanılıyor.

Uygulama içi ücretlendirme yolunun öne çıktığı ve 11 milyon günlük aktif kullanıcının dikkate alındığı bu hesaplama, Google'ın Apple kazancının (uygulamadaki karlılığının) yüzde 23'üne yetişebildiği anlamına geliyor.

Araştırmanın çarpıcı bir yanı Apple'ın Google'a nazaran çok daha karlı olduğu. Belki daha önemlisi ise Amazon'un göstermiş olduğu performans ve Google'ın aslında uygulamaların seçimine dikkat etmediği için ciddi bir potansiyeli heba etmesi.

Gigaom mobil editörü Kevin C. Tofel'a göre uygulama geliştiricilerin Amazon Appstore'un bu performansını dikkate alması ve Amazon'da kendilerine yer bulmak için daha hızlı adım atması gerekiyor.

Amazon, online perakende satışındaki tartışılmaz üstünlüğünü hem çıkarmış olduğu Androidli tableti Kindle Fire ile hem de Amazon App Store performansıyla mobile taşıyor ama nedense Google elindeki büyük kozu pek de iyi oynayamıyor.

Söz konusu araştırmanın geçen ayki sonuçları da Google için çok farklı değil. Google'ın sadece yüzde 1'lik daha iyi bir performansı yani yüzde 24'lük payı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.