Panasonic uçakta mobil iletişim sağlayan AeroMobile'ı satın aldı

Panasonic uçakta mobil iletişim sağlayan AeroMobile'ı satın aldı

Dünyada pek çok havayolu firmasının kullandığı 'uçakta mobil iletişim' servisi, yakında Türk Hava Yolları tarafından da devreye sokulacak. Büyüyen pazarı değerlendirmek isteyen Panasonic Avionics, bugün bu teknolojide pazar lider konumundaki AeroMobile'ın çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı.

Çoğunluk hissesi Panasonic'e geçse de AeroMobile bağımsız bir şirket olarak faaliyetine devam edecek. Şirket ayrıca küresel telekom dolaşım anlaşmalarını genişletmeye de çalışıyor.

Bildirildiğine göre daha önce AeroMobile’ın tek sahibi olan Telenor ise diğer tek hissedar olarak kalırken AeroMobile’a 'telekom uzmanlığı' sunmaya devam edecek.

Uçuş eğlencesi ve iletişiminde (IFEC) özelleşen Panasonic Avionics, uzun vadeli uçuş bağlanırlığı ve iletişim stratejisi için geliştirdiği eXPhone ürününü AeroMobile teknolojisiyle entegre şekilde büyütecek.

eXPhone, Panasonic tarafından AeroMobile’ın uçuş mobil telefon servisi ile işbirliği halinde sunulan bir ürün. eXPhone yolcuların cep telefonlarını, akıllı telefonlarını ve BlackBerry cihazlarını uçuş halindeyken sesli arama yapmak, SMS mesajı göndermek ve e-posta gibi veri hizmetlerinden yararlanmak için kullanabilmelerine imkan veriyor.

Halen pazar lideri olan AeroMobile’ın teknolojisi bugün Airbus ve Boeing uçaklarda kullanılıyor. Sistemler, uçağın yapımı esnasında kurulabildiği gibi uçak hizmete sokulduktan sonra da kurulabiliyor. Son rakamlara göre 2008 yılından beri AeroMobile servislerini kullanan uçak yolcusu sayısı 10 milyonu geçmiş.

Halihazırda Emirates, Virgin Atlantic ve Malezya Havayolları tarafından kullanılan sistem yakında Lufthansa ve Gulf Air şirketleri tarafından da sunulacak. Sistemi kullanacağı açıklanan diğer havayolu şirketlerinin arasında Etihad, SAS, Cathay Pacific ve Türk Hava Yolları yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.