Bugün ekranlar 1 saat 'kararacak'

Her yıl Mart ayının son gününde yapılan etkinlik Earth Hour, bu yıl da saat 20:30 ile 21:30 saatleri arasında yapılacak etkinlikle 1 saat boyunca ışıklar sönecek. Pek çok büyük web sitesi de 'karartılmış' anasayfa ekranlarıyla ya da özel logo ve tasarımlarla eyleme sembolik destek veriyor.

Bu yıl 6. defa yapılacak global eylem, pek çok başkentin de desteği ile sürüyor. İlk kez Sydney'de başlayan etkinlik diğer metropol lerin de desteği ile daha büyük yankı uyandırmış. Paris'te Eyfel Kulesi, New York'ta Empire State, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü daha öncesinde 1 saat kararan ünlü yapılardan.

Etkinliğin en önemli yanı ise sosyal medya sayesinde çok daha büyük kitlelerce duyulmasının sağlanması ve 1 saatlik tasarruftan ziyade insanların bilinçlendirilmesi.

Earth Hour projesinin kurucularından Andy Ridley da sosyal medyanın gücünün farkında ve sosyal medyanın gücü ile gezegenimizi korumak için global alamda insanları birleştirdiğini düşünüyor.

Ayrıca internet siteleri ve sosyal medya içerisinde de 60 dakikalık eyleme katkı sürüyor. YouTube, site içerisinde video isimlerinin bulunduğu kısmın sol üst tarafına koyduğu buton ile "YouTube'un ışıklarını" kapatmanıza izin veriyor. Bazı siteler de karartma eylemlerini ya da desteklerini sürdürüyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.