Facebook reklamlarına 'hedefleme' ayarı

Reklamverenler için yatırım geri dönüş maliyetleri her zaman en önemli unsurlardan biri olmuştur ve ROI'nin ölçümlenebilir olması hem reklam verenler, hem de reklamın yapılmasını sağlayan ağlar için oldukça öneml bir rol oynar.

Facebook da reklam ağı tarafında Facebook Reklamları için daha güçlü ROI ölçümlemesi sunmak istiyor. Yakın gelecekte Facebook Reklamları için bazı yeni araçlar göreceğiz. Bunlardan en önemlisi de reklamların gösterim şekillerine göre detaylandırılması olacak.

Reklam hedeflemesi önemli bir unsur ve Facebook'un test aşamasında olduğunu söylediği hedefleme içeriği oldukça önemli. Facebook Reklamlarına eklenecek yeni kısım "Objectives" ile reklamların amaçlarına göre hedeflenmesi söz konusu olacak.

Pazarlamacıların reklamları daha fazla optimize etmek istemesi üzerine geliştirilen bu özellikler ile birlikte, reklamların kimlere daha çok gösterilmesini istediğinizi seçebileceksiniz. Örneğin, sayfayı beğenenlere bu reklamı daha fazla göster ya da reklamı sayfadaki uygulamayı yükleyenlere daha fazla göster gibi içerikler görebileceğiz.

Facebook'un yeni reklam modellerine de yavaş yavaş rastlamaya başladık. Artık ana sayfamızdaki feed'de Sponsorlu Reklamları görebiliyoruz ve Facebook Mobil Reklamlar konusunda da kendini geliştirmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra haberimize konu olan ek özellikler de küçük bir grup tarafından şu anda test edilme aşamasında ve muhtemelen geliştirilmiş daha çok özellikle ile yakında kullanılabilir durumda olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.