ABD'deki cep telefonlarının yüzde 50'si 'akıllandı'

ABD'deki cep telefonlarının yüzde 50'si 'akıllandı'

Akıllı telefonların ne zaman 'akılsız' telefon sayısını geçeceği merak edilen konuların başında geliyordu. Bununla ilgili ilk haber, normal olarak, ABD'den geldi. Ülkede kullanılan cep telefonlarının yüzde 49.7'si akıllı oldu. Nielsen'in yaptığı araştırmaya göre bu orana Şubat ayında ulaşıldı. Bu aynı zamanda 2011 yılı Şubat ayına kıyasla yüzde 37'lik bir büyüme anlamına geliyor.

İşletim sistemleri kategorisine de yer verilen araştırmada, Android yüzde 48'lik payla ABD pazarının açık ara lideri olarak görünüyor. Geriye kalan payda yüzde 32.1 oranla Apple işletim sistemi iOS bulunuyor. Blackberry'nin ABD'deki pazar payıysa yüzde 11.6.

Şubat ayında ABD'de akıllı telefon satın alanlar en çok Android işletim sistemli olanları tercih etmiş. Satılan akıllı telefonların yüzde 48'i Android işletim sistemine sahip olan cihazlar. Aynı dönemde satılan cihazların yüzde 43'üyse iPhone.

Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülkede cep telefonu pazarı doyum noktasına yaklaşmış durumda. Bu noktada nitelikli cihaz satışı önem kazanıyor, en hararetli rekabet alanı olarak ortaya çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.