Zynga'nın ikinci halka arzı 515 milyon dolar

Zynga'nın ikinci halka arzı 515 milyon dolar

Zynga için borsada herşey çok iyi başlamadı. Şirketin daha ilk günlerden hisse başı 10 dolar olan değeri 8 dolara kadar geriledi. Tüm bunlara rağmen Zynga CEO'su Mark Pincus, şirketin borsadaki geleceğinden umutlu olduğunu her fırsatta belirtti. Mart ayı başında hisse başı 14.6 dolara kadar yükselen Zynga hisseleri, Pincus'un öngörülerinde haklı çıktığını gözler önüne sermeye yetti. Çılgın CEO Zynga'nın borsadaki performansını daha da arttırmak için yeni staterijiler geliştirmeye devam ediyor.

Pincus, yaklaşık 2 haftadan beri konuşulan ikinci halka arzı gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı. Atılacak olan bu adımla, şirketin 42 milyon 969 bin 153 adet hissesi, adet başı 12 dolardan hakla açılacak. Zynga böylece 515 milyon doları kasasına indirmiş olacak. Halka açılacak hisse senetlerinin toplamının geçen hafta 400 milyon dolar olarak düşünüldüğünü hatırlatmak istiyoruz.

Bu yeni hamlede şirketten en çok hissesi bulunan Pincus, kendi hisselerinin bir kısmını da elden çıkartmış olacak. Mark Pincus, şirkette bulunan toplamda hissesinin yüzde 15'ini halka açacak. Zynga'da ikici halka arzdan diğer hissedarlar da satış gerçekleştirecek. Şirketin ortakları arasında bulunan Investors IVP, SilverLake, Union Square Ventures, Google, ve Reid Hoffman gibi isimler hisselerinin bir kısmını halka açmış olacak. Bunun yanı sıra şirkette hisseleri bulunan Owen Van Natta, General Counsel Reggis Davis, COO John Schappert ve CFO Dave Wehner gibi isimler de bu karardan etkilenecek.

İkinci halka arz işleminin tek bir sebebi olabilir; Zynga hisselerinde payı bulunan çalışanların, şirket 'kağıtları' üstündeki olumsuz etkiyi azaltmak. Zaten Pincus bunun önüne geçmek için çalışanların borsadaki hisselerini satması konusunda uyarmıştı. Bu karardan Zynga çalışanlarının şirkettin borsadaki hisselerinde oldukça fazla kağıda sahip olduğu anlaşılabiliyor. Konuyla ilgili Zynga bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Zynga çalışanlarının borsadaki hisselerine 90 gün boyunca kârı almama kararı alındı.

Kesinleşen bu straterijiden sonra şirketin hisselerinde düşüş görüldü. Dün (28 Mart 2012) hisse başı yaklaşık 13 dolara kadar yükselen şirketin hisseleri, gün sonunda 12.2 dolara kadar geriledi. İkinci halka arz etkisini ilk günden net olarak görmek mümkün değil. Bu adımın etkilerini uzun vadede görülmesi mümkün olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Şirketin ikinci halka arzı gerçekleştiği günün borsa performansını aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.