Mobil uygulamaların başarı yüzdesi geriliyor [İnfografik]

Mobil uygulamaların başarı yüzdesi geriliyor [İnfografik]

Mobil uygulamaların belirli bir başarı kıstası yok. Genellikle mobil uygulamaları indirilme sayılarına ve kullanım oranlarına göre kıyaslıyoruz. Bununla birlikte içeriğindeki reklamlardan gelir elde eden mobil uygulamaların başarısı için de indirilme sayıları bir hayli önemli.

Bu yüzden bir uygulamanın elde edeceği potansiyel başarıyı tahmin etmek de bir hayli önemli. Bu durum pek mümkün olmasa da, geriye dönük araştırmalarda toplanan veriler geliştiricilere yol gösterebiliyor.

Araştırmalardan birisi son 6 ayı içerecek şekilde yapılmış ve 200 ayrı ülkeden 100 bin ayrı Android uygulamasını kapsamış. Inneractive tarafından hazırlanmış infografik AppsGeyser verilerine dayanılarak hazırlanmış.

İnfografikte en dikkat çeken nokta, Nisan 2011'den bu yana uygulama mağazasına konulan uygulamaların 50 bin indirme sayısına ulaşma yüzdesinin sürekli düşüyor olması. O tarihte uygulamaların yüzde4,35'i 50 bin eşiğine ulaşırken Aralık 2011'de rakam yüzde 0.52'ye gerilemiş. İnfografiğin tamamını aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.