HTC’den iPod Touch’a Android destekli rakip mi geliyor?

HTC’den iPod Touch’a Android destekli rakip mi geliyor?

Bugüne kadar kişisel medya oynatıcı pazarının tartışmasız lideri iPod Touch’a ciddi bir rakip çıkartabilen olmadı. Philips, Sony, Samsung hepsi bunu denedi ama Apple’ın iPod Touch hala en çok satan ve en yaygın mobil medya oynatıcı olma özelliğini sürdürüyor.

Patent Bolt’un ortaya çıkarttığı bir patent başvurusuna göre bu kez aynı amaçla yola çıkan firma HTC ve 2011 yılında yapılan başvurudan anlaşıldığı kadarıyla firma konuya oldukça da iddialı ve yenilikçi bir şekilde yaklaşacak.

Patent başvurusunda bu yeni cihazın bir mobil iletişim ağına dahil olacağına dair bir iz yok, yani bu cihaz tam olarak bir medya oynatıcı olacak. Görünüşe göre en büyük desteği de Google Play’den alacak.

Başvurdaki çizimler içerisinde cihazın iki yanındaki stereo hoparlörler ve arka bölümünde yer alarak dik durmasını sağlayan stand özelliği dikkat çekiyor. Bu sayede internet üzerindeki veya cihaza kaydedilmiş video içerikleri rahat bir şekilde izlemek mümkün olabilir. Cihazın arka bölümünde yer alan ekstra hoparlörler ise özellikle müzik dinlemek için tasarlanmış gibi görünüyor.

Dokunmatik ekrana sahip olan HTC’nin bu yeni cihazının en önemli özelliği Google Play ile uyumlu olması. Görünüşe göre bu özellik HTC’nin olduğu kadar Google’ın da işine gelecek bir hamle. Eğer işler iyi giderse bir yandan HTC medya oynatıcı pazarında kendine daha sağlam bir yer edinirken, Google da iTunes’un pazar payının bir kısmını kendi tarafına çekebilir.

Bu gerçekleşir mi, şu anda kestirmek zor. Özellikle de pek çok kullanıcı bu cihazın gidereceği ihtiyaçları zaten Android’li bir telefon ile çözebiliyorken. Ama HTC adına bunun önemli ve cesur bir adım olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.