Distimo'dan iPad raporu: 100 yayına ayda 210 bin dolar kazandırıyor

Distimo'dan iPad raporu: 100 yayına ayda 210 bin dolar kazandırıyor

Amsterdam merkezli mobil uygulama analiz şirketi Distimo yeni raporunda iPad'in uygulama dünyasını ele almış ve güzel bilgiler çıkarmış.

Distiomo'nun raporu iPad App Store'un tablet platformunda en büyük uygulama mağazası olduğunu paylaşarak başlıyor. Dünya çapında 50 milyondan fazla satan iPad için 180 bin dolayında uygulama bulunuyor.

Distimo'nun verilerine göre Çin'in iPad uygulaması indirmede ABD'yi geride bırakmış durumda. Şubat 2012 için en popüler 300 uygulama üzerinde yapılan araştırmaya göre Çinliler 1,1 milyon sınırını geçerken ABD'liler henüz 1 milyon sınırını aşabilmiş değil.

Önemli bir diğer bilgi ise Newsstand hakkında. iPad App Store'da Newsstand'de yer alan ilk 100 uygulamanın (ABD için) günlük geliri 70 bin dolara ulaşmış. Yayın başına aylık ortalama 21 bin dolar tutarındaki gelir çok iyi olmasa da yeni bir dönemin başlangıcı için kötü de sayılamaz. Dahası Apple da Newsstand'de yer alan yayınlardan yüzde 30 komisyon alıyor ve bu alanın büyümesini istiyor.

iPad dergilerinin gördüüğü ilgi zaman zaman tartışmalara neden olsa da, Apple bu işi zamanla rayına oturtacak gibi görünüyor. iPad App Store'daki uygulamaların yüzde 10'u uygulama içi ücretlendirme özelliğini taşıyor. Bu oran iPhone tarafında yüzde 6, Tüm Google Play için ise sadece yüzde 2. En hızlı yükselen uygulamalarda ise bu oran yüzde 74'e çıkıyor.

Hava durumu uygulamaları, Newsstand ve eğlence kategorilerinin en çok rağbet gören kategoriler olduğunu söyleyen Distimo, tüm kategorilere göre dağılımı aşağıdaki tabloda gözler önüne seriyor.

iPad App Store, en hızlı şekilde ABD pazarında büyürken, Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık onu takip ediyor.

Yeni iPad yeni bir rekorla 3 günde 3 milyon adet satsa da iPad'in 2016 yılında Android tabanlı tabletlere geçileceği öngörülüyor. Ancak şu an için uygulama sayısı ve kalite bakımından Android tablet uygulamaları tarafında iPad ile kıyaslanması pek mümkün değil. Google'ın satın aldığı Motorola ile çıkaracağı tabletin bu durumu bir anda değiştireceğini de bu aşamada söylemek epey zor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.