Online film CD'nin sonunu getiriyor

Ev sineması sektörünün yıllarca ekmek yediği üç platform VCD, DVD ve son olarak da Blu-ray. VCD tarih oldu sayılır, DVD de sırada. Çünkü çok yakın bir gelecekte kullanıcıların çok büyük bir kısmı filmleri fiziksel platformlar yerine online platformlardan izliyor olacak.

IHS'in yaptığı araştırmaya göre kullanıcılar, 2012 yılında film izlemek için fiziksel diskler yerine online platformları daha fazla tercih etmeye başlıyor. Yapılan araştırmada yer alan istatistiklere göre geçen yıl ABD'de 1.4 milyar adet film online ortamlardan izlenmiş. Bu rakamın 2012 yılında 3.4 milyar adede ulaşması bekleniyor. Blu-ray ve DVD satış öngörülerine bakacak olursak, 2012 yılında 2.4 milyar adetlik bir tahmini satış ortaya çıkıyor. Bu rakamlardan anlaşılabileceği gibi film izlemek için kullanılan fiziksel disklerin kullanımı, online video izlenme rakamının altında kalacak.

Yukarıda verilen rakamlar korsan olmayan yani telif hakkı ödenmiş içerikleri kapsıyor elbette. Bilindiği üzere birçok ülkede internetten indirme ve kopya DVD, Blu-ray gibi yollarla korsan film izleme oranları oldukça yüksek. Bu yüzden araştırmanın doğruluğu elbette tartışılabilir, ancak korsanın görece az olduğu ABD pazarına odaklandığı için gerçekçi çıkarımlar da yapmak mümkün.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.